Antena Meniu Search
x

Video Un nou val de frig va aduce ninsori în aproape toată România. Zonele în care se va depune un strat consistent de zăpadă

Vremea a împărţit ţara în două anotimpuri la acest început de săptămână. Dacă la munte avem peisaje autentice de iarnă, în sudul ţării ne bucurăm de temperaturi de primăvară. În weekend meteorologii anunţă un nou val de frig care va aduce ninsori în aproape toată ţara. 

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 21:55

Vezi și

Abia a început săptămâna, dar vremea bună a scos sute de localnici şi chiar turişti la plimbare la malul mării. 

Andreea Filip, reporter Observator: După zilele geroase de săptămâna trecută, astăzi vremea s-a schimbat radical la malul mării. Sunt 10 grade Celsius, dar va fi şi mai cald în a doua jumătate a acestei săptămâni: joi şi vineri vom avea în termometre 13-14 grade Celsius şi soare. 

Bărbat: Acum e cald! E prea cald! Am şi ăsta de toamnă târzie şi ăsta de iarnă, pentru noi e foarte bine. Toată lumea să iasă să facă sport. 

Femeie: Plăcut, foarte frumos. Îmi place că fac plimbări. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: La ce ai renunţat astăzi? La fular, la mănuşi?

Copil: Aş vrea la tot, să merg în tricou şi să fiu ca vara. 

Dacă la Constanţa ne bucurăm de razele soarelui, în capătul celălalt al ţării nimerim în plină iarnă. La Borşa instalaţiile pe cablu au fost închise din cauza vântului. În zonele de munte a fost lapoviţă şi polei, iar temperaturile nu au depăşit 3 grade Celsius.

Iarna se întinde iar peste toată ţara

Până la sfârşitul săptămânii iarna se întinde iar peste toată ţara. Temperaturile vor scădea cu 10 grade de la o zi la alta.  

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Încă de vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a ţării, iar frontul va avansa către sud-est pe parcursul zilei de sâmbătă. Prin urmare, vom avea peisaj de iarnă în weekend în toată ţara, temperaturile vor fi sub 5 grade Celsius, dar strat consistent de zăpadă se va depune numai pe la munte.

Schimbările bruşte din termometre ne pot da organismul peste cap. 

Lucia Georgescu, medic specialist recuperare: Apar acutizări ale bolilor respiratorii, cardiovasculare, degenerative, scăderi ale imunităţii, precum şi stări depresive. 

Terapia tot mai căutată pe timpul iernii

Pe lângă mesele regulate şi bogate în vitamine şi ţinute adecvente vremii, au apărut şi terapii care ne ajută să avem un tonus mai bun. Terapia cu vacuum intermitent, folosită de astronauţi în spaţiu, este din ce în ce mai căutată pe timpul iernii.

Doru Cristian, kinetoterapeut: Este vorba despre alternanța între presiunea negativă și cea pozitivă asupra membrelor inferioare cu insuficiență venoasă și grăbește închiderea rănilor de orice fel. Vacuum-ul intermitent ajută și picioarele cu ulcere varicoase sau diabetice care pot crea neplăceri la schimbările bruște ale gradelor în termometre.

Episodul de vreme rea ţine doar câteva zile, până la începutul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Un nou val de frig va aduce ninsori în aproape toată România. Zonele în care se va depune un strat consistent de zăpadă