Antena Meniu Search
x

Video Un val de aer polar vine luni peste România. Temperaturile vor scădea brusc

Una caldă, una rece. În weekend vom avea vreme de primăvară în sud-est, cu până la 20 de grade Celsius. Duminică va fi tot cald, dar spre seară se schimbă lucurile. Încep ninsori la munte, iar de luni un val de aer polar va pune stăpânire peste România.

De Claudiu Loghin la 09.12.2022, 20:22
Vezi și

În zona superioară a domeniului schiabil Sinaia, pe Valea Dorului, iarna este stăpână, dar nu foarte prietenoasă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem în Masivul Bucegi, la Cota 2000. Aici bate vântul foarte puternic și este ceață, iar grosimea stratului de zăpadă depășește, în unele locuri, 25, chiar 30 de centimetri.

Sâmbătă și duminică va fi cald pe valea Prahovei şi la Braşov

În centrul staţiunii Sinaia, anoptimpul se schimbă.

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter: Cu mai bine de o mie de metri sub altitudinea Cotei 2000, aici, în centrul stațiunii Sinaia, temperatura este cu opt grade Celsius mai ridicată.

Sâmbătă și duminică va fi şi mai cald pe valea Prahovei şi la Braşov, unde se anunţă 15 grade Celsius. La Iaşi, soarele a furat startul sfârşitului de săptămână primăvăratic. A limpezit cerul de nori după două săptămâni în care a stat ascuns. Oamenii s-au înghesuit pe străzi la o doză naturală de vitamina D.

Duminică se anunţă, însă, ultima zi de primăvară din iarna aceasta.

Simona Căpşună, meteorolog: Weekendul se anunţă deosebit de cald în toată ţara, cu temperaturi care vor ajunge la 20 de grade Celsius în sud-estul extrem. Apoi, acelaşi ciclon care a adus aerul acesta foarte cald dinspre sudul continentului se va deplasa către estul Europei şi va împinge aer rece dinspre polul nord către zona ţării noastre. Prin urmare, la începutul săptămânii, temperaturile vor fi cu 10 grade Celsius mai scăzute decât în weekend.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Un val de aer polar vine luni peste România. Temperaturile vor scădea brusc