Antena Meniu Search
x

Video "Vai, Iisuse, ai milă de noi". Grindina a făcut ravagii în multe judeţe. Şoferii şi-au acoperit maşinile cu pături, fermierii nu au mai avut ce salva

Furtuni violente, cu grindină de mari dimensiuni şi fulgere, au înspăimântat în această după-amiază zeci de mii de localnici din judeţele Sălaj, Cluj şi Neamţ. Şoferii şi-au acoperit maşinile cu pături, ca să nu fie distruse de gheaţă, dar în livezi, fermierii nu au mai avut ce salva.

de Redactia Observator

la 15.04.2023, 19:18

Vezi și

Un covor alb de gheaţă a acoperit iarba în doar câteva minute la Zalău. Furtuna a început brusc. Norii negri au acoperit dintr-o dată cerul. 10 minute a durat ploaia cu gheaţă care a acoperit aproape tot oraşul Zalău.

MartoriVai, Iisuse, ai milă de noi!

Grindina a făcut ravagii şi la Roznov, în apropiere de Piatra Neamţ. Copacii abia înfloriţi au fost învinşi de ploaia cu gheaţă.

Şi în Cluj, nori negri au anunţat potopul de grindină. Gheaţa mare cât oul de găină a curs din cer minute în şir. Ploaia de gheaţă a fost atât de desă, încât şoferii surprinşi de furtună abia mai vedeau la câţiva metri în faţă. 

De astăzi, unităţile din Sistemul Naţional Antigrindină încep sezonul lansărilor de rachete care combat furtunile cu gheaţă. În toată ţara sunt 99 de puncte de lansare, care apără zone viticole şi cu livezi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » "Vai, Iisuse, ai milă de noi". Grindina a făcut ravagii în multe judeţe. Şoferii şi-au acoperit maşinile cu pături, fermierii nu au mai avut ce salva