Antena Meniu Search
x

Un val de aer polar aduce ninsori și viscol în România

Gerul Bobotezei vine cu ninsori şi vânt care va spulbera zăpada! În aproape toată ţara, şoselele vor fi acoperite de polei. Deja, fenomenul a făcut victime.

de Redactia Observator

la 04.01.2020, 19:42

Vezi și

Gerul Bobotezei vine cu ninsori şi vânt care va spulbera zăpada! În aproape toată ţara, şoselele vor fi acoperite de polei. Deja, fenomenul a făcut victime. În Cluj, o femeie a ajuns sâmbătă la spital după ce maşina în care era a derapat pe drumul acoperit de gheaţă.

După cel mai călduros an din istorie, şi un început de 2020 cu temperaturi anormal de ridicate, gerul Bobotezei vine în forţă începând cu sâmbătă noapte.

Un val de aer arctic ajunge deasupra României, iar temperaturile vor scădea şi cu 10 grade.

Doar pe alocuri, până acum, iarna s-a simţit în ţara noastră. Sâmbătă dimineaţă, mai multe judeţe din vest şi centru au fost sub cod galben de ceaţă densă şi polei.

În Cluj, pe şoseaua acoperită de gheaţă, un şofer de 30 de ani s-a răsturnat cu maşina şi a ajuns într-un şanţ. Pasagera din dreapta, o femeie de 32 de ani, a fost dusă de urgenţă la spital. 

Însă la sud de Carpaţi, a fost mai cald şi cu peste 15 grade. Pare că a venit primăvara în Gorj, unde oamenii au fotografiat ghioceii abia înfloriţi.

Trei zile cu ger, ninsori și viscol

Iarna vine însă în forţă în zilele următoare în toată ţara: gerul atinge apogeul în noaptea de luni spre marţi, când se vor înregistra până la minus 20 de grade Celsius, iar vântul va accentua senzaţia de frig. De sâmbătă seară, ninsorile, care au afectat până acum vestul Europei, ajung la noi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar de duminică dimineaţă este valabil un alt cod galben de vânt, cu rafale de până la 75 de kilometri pe oră, în zona Moldovei.

Iarna grea nu va dura însă mult, pentru că un nou val de încălzire e aşteptat miercuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Un val de aer polar aduce ninsori și viscol în România