Antena Meniu Search
x

Val de frig în România, la final de aprilie. ANM a emis o informare de vreme rece în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o informare de vreme rece, brumă și intensificări ale vântului. Avertizarea a intrat în vigoare joi, la ora 10.00, și este valabilă până sâmbătă dimineață.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 10:17

Val de frig în România, la final de aprilie. ANM a emis o informare de vreme rece în toată țara - Hepta

Astfel potrivit informării meteo emise de ANM, în intervalul joi ora 10.00 - sâmbătă ora 10.00, vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Local se va produce brumă și vor fi temperaturi minime în general între -4 și 0 grade Celsius, în noaptea de joi spre vineri în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est. Temporar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h. În zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70...80 km/h.

Valori resimţite în zona montană, în această dimineață: 

  • minus 11 grade Vf Omu 
  • minus 11 grade Călimani 
  • minus 10 grade Ceahlău 
  • minus 9 grade Țarcu 
  • minus 8 grade Bâlea 

Două stații meteo au înregistrat recorduri termice.

Pe acelaşi subiect

Vreme rece și în București

Vremea va fi rece în Capitală pentru această dată, se arată în prognoza publicată joi de ANM valabilă până sâmbătă la ora 10.00. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei de joi când vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 15-17 grade Celsius, iar cele minime de 5-6 grade Celsius, mai scăzute în zona preorășenească spre 3 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Val de frig în România, la final de aprilie. ANM a emis o informare de vreme rece în toată țara