Antena Meniu Search
x

Video Valul fierbinte din nordul Africii a lovit România. Oamenii au leşinat pe stradă în prima zi de caniculă

Suntem fix la jumătatea verii şi încă un val de caniculă s-a întins peste ţară! Cupola de foc din Vest a ajuns şi la noi, temperatura a urcat la 36 de grade Celsius. Căldura e sufocantă şi radiaţiile solare sunt puternice în aceste zile. În prima zi de caniculă, zeci de oameni au leşinat pe stradă. Medicii le recomandă vârstnicilor sau persoanelor bolnave să stea în casă la orele prânzului.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.07.2022, 19:29

Vezi și

Prima zi de caniculă a adus temperaturi de 36 de grade Celsius, însă la soare s-au simţit ca şi cum ar fi fost 40 de grade Celsius. A fost atât de cald că zeci de bucureşteni au leşinat pe stradă. Ambulanţele au fost în du-te vino în oraş, aproape o mie de oameni au sunat la 112 ca să ceară ajutor. Mulţi au căutat umbra parcurilor şi răcoarea piscinelor.

Duminică, temperaturile vor bate în retragere în cea mai mare parte a ţării

Şi la Galaţi, la orele prânzului, oamenii au vânat fiecare loc cu umbră. "Să nu ieşim în orele de maximă activitate solară şi de temperatură maximă, asta înseamnă dacă în mod normal trebuie să bem 2 litri de apă pe zi acum putem ajunge şi la 4 şi la 6 litri pe zi", a declarat Mihai Polinschi, SAJ Galaţi. Disconfortul termic e ridicat şi căldura dă senzaţia de sufocare. Nici radiaţiile solare nu sunt de ignorat. Dacă nu ne dăm cu cremă de protecţie şi nu ne acoperim capul riscăm arsuri solare.

Duminică, temperaturile vor bate în retragere în cea mai mare parte a ţării şi doar prin sud vor mai fi valori peste 30 de grade Celsius. "De la începutul săptămânii însă, un nou val de aer fierbinte va urca din nordul Africii peste cea mai mare parte a Europei. Acesta va avansa apoi spre est, astfel încât a doua partea săptămânii va fi extrem de călduroasă şi în zona ţării noastre, iar precipitaţiile vor fi insignifiante", a declarat Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Valul fierbinte din nordul Africii a lovit România. Oamenii au leşinat pe stradă în prima zi de caniculă