Antena Meniu Search
x

Video Viscolul şi vântul puternic au alungat turiştii de la munte. Instalaţiile de transport pe cablu, oprite în mai multe staţiuni

Vremea rea a alungat turiştii de la munte. Pe pârtii, viscolul spulberă zăpada şi cu greu se vede la doi paşi în faţă. În staţiunile de pe Valea Prahovei, instalaţiile de transport pe cablu n-au mai făcut faţă îngheţului şi vântului şi au fost oprite.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.01.2024, 15:09

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: O parte a instalațiilor de transport pe cablu din stațiunea Poiana Brașov au pornit cu întârziere în această dimineață, din cauza faptului că sus, în Masivul Postăvarul, vântul a bătut cu putere foarte mare, a și nins. În condiții de viscol, aceste instalații de transport pe cablu nu pot fi folosite în condiții de siguranță. Administratorii nu garantează siguranța turiștilor și în astfel de situații preferă să nu le pună în funcțiune. La momentul la care vorbim, toate instalațiile funcționează, deși ninge mărunt și abundent. Minus 2 grade Celsius este temperatura și da, avem șanse să schiem, însă trebuie să studiem cu atenție webcam-urile, site-urile și să fim la curent cu condițiile meteo înainte să venim la munte, în stațiuni. Acest lucru este valabil și pentru șoselele care fac legătura între stațiuni. Mașinile trebuie să fie echipate pentru circulație în condiții de iarnă pentru că e viscol în această perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Viscolul şi vântul puternic au alungat turiştii de la munte. Instalaţiile de transport pe cablu, oprite în mai multe staţiuni