Antena Meniu Search
x

Vreme instabilă în weekend. ANM anunță ploi cu caracter torențial și descărcări electrice

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că vremea va fi instabilă în primele patru zile din luna mai. În mai multe regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.04.2020, 16:41

Vremea la începutul lunii mai
Prognoza meteo pentru primele patru zile din luna mai - Profimedia Images
  • Instabilitate atmosferică la începutul lunii mai
  • Temperaturile maxime ating 26 de grade Celsius
Vremea vineri 1 mai

Vremea va fi în general instabilă și caldă pentru această dată, cu precădere în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat după orele amiezii, când vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza și seara. în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade. Presiunea atmosferică va scadea dinspre nord-vest la valori mici, regimul baric fiind deja usor ciclonic.

Prognoza meteo sâmbătă 2 mai

Instabilitatea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 15 l/mp și izolat 25...30 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 13 grade. Presiunea atmosferică nu va diferi considerabil de cea din ziua precedenta.

Vremea duminică 3 mai

Vremea va fi în general instabilă. în jumătatea de est a țării și în zona montană vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; pe spații mici vor fi vijelii și căderi de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15 l/mp și izolat 25...30 l/mp. Astfel de fenomene, dar de intensitate mai mică se vor semnala local și în nord-vestul teritoriului și pe spații mici în sud-vest, iar intensificări ale vântului vor fi în special în sudul Olteniei. În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala și averse de măzăriche, lapoviță sau ninsoare. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai, cu maxime ce se vor încadra între 15 și 23 de grade, ușor mai ridicate în Oltenia și minime între 4 și 12 grade.

Prognoza meteo luni 4 mai

Vremea va deveni răcoroasă în majoritatea zonelor, cu precădere în nord și în nord-est, unde cerul va fi mai mult noros și va ploua. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporar accentuate și local se vor semnala averse, însoțite în centru și în sud de descărcări electrice. Vor fi posibile cantități de apă mai însemnate și izolat căderi de grindină. în zona montană înaltă precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări locale în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari la munte, în nord-estul teritoriului și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vreme instabilă în weekend. ANM anunță ploi cu caracter torențial și descărcări electrice