Antena Meniu Search
x

Video Vreme neobișnuit de caldă pentru luna decembrie. În sudul României s-au atins 21 de grade Celsius

Temperaturi istorice astăzi în mai bine de jumătate din ţară. În sudul României s-au atins 21 de grade Celsius. În nord şi vest însă a nins iar mai multe localităţi au fost sub cod galben de vânt. Primăvara se luptă cu iarna şi în Europa! Este cod roşu de furtuni în Grecia şi cod roşu de vânt în Croaţia.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 20:54

Vezi și

Marea a făcut spectacol astăzi pentru turişti şi localnici. Au fost 17 grade în aer, dar cod galben de vânt. Rafalele de 60 de kilometri la oră au adus valuri uriaşe la ţărm. Ba chiar câţiva curajoşi, aflaţi în semifinala unui concurs, au făcut şi baie în mare. 11 grade a avut apa.

A fost cea mai călduroasă dimineață de 11 decembrie din ultimii 60 de ani

A fost cea mai călduroasă dimineață de 11 decembrie din ultimii 60 de ani. S-au atins 20 de grade în multe localităţi din sudul ţării, chiar 21 de grade la Olteniţa. Şi în capitală a fost cald la prânz, iar parcurile şi terasele au fost pline.

Turistă: Este o zi frumoasă. Încălzirea globală a schimbat multe lucruri în ceea ce priveşte vremea. În alte locuri ninge şi acum e aşa frumos.

Pe acelaşi subiect

Pe seară însă, în Bucureşti temperaturile au scăzut brusc, a început să bată vântul şi să plouă. În vestul ţării drumarii au avut de lucru toată ziua. A nins şi în nordul ţării. Iar de mâine un val de aer polar va cuprinde aproape toată ţara, astfel că ne vom apropia de normalul acestei perioade.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Puseul de vreme foarte rece cu temperaturi de îngheţ ziua şi nopţi geroase în multe zone din ţară va dura numai două trei zile, apoi temperaturile vor creşte din nou foarte mult şi vor ajunge la 14-15 grade în sud estul ţării.

Vremea e la extreme şi în Europa. Este cod roşu de vânt în Croaţia şi cod roşu de furtuni în Grecia. În Portugalia ploile şi vijeliile au făcut dezastru în mai multe oraşe, iar în Istanbul a fost o furtună de zăpadă. Puseul de iarnă adevărată nu va dura foarte mult. A doua jumătate a săptămânii va aduce iar o încălzire a vremii, astfel că sâmbăta viitoare ar putea fi din nou peste 10 grade Celsius în sud-estul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Vreme neobișnuit de caldă pentru luna decembrie. În sudul României s-au atins 21 de grade Celsius