Meniu
Search
x

Vremea 14 - 27 iunie 2021. Vine căldura, dar nu scăpăm de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 14 - 27 iunie 2021. Potrivit specialiştilor, vremea se încălzește în majoritatea zonelor, însă nu vom scăpa de ploi și vijelii.

De Veronica Micu la 14.06.2021, 14:20

Prognoza ANM pentru intervalul 14 - 27 iunie 2021 anunță vreme caldă, dar instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Potrivit meteorologilor, țara va fi imparţită între ploile din est și caldura din sud și vest. Valul de aer cald va urca mercurul în termometre până la valori de 22... 32 grade Celsius.

"De marţi, vremea se va încãlzi în majoritatea regiunilor, dar va fi în general instabilã. Vor fi averse, descãrcãri electrice, tunete şi fulgere în nord-estul, estul şi sud-estul ţãrii, pe arii restrânse în centru şi la munte şi doar izolat în rest. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã de peste 25...50 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 70...80 km/h, dar local, mai ales în partea a doua a intervalului şi în jumãtatea de est a teritoriului", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator. De asemenea, un ciclon care se va poziționa Marea Neagra va genera ploile însemnate cantitativ în est și sud-est.

Prezentăm mai jos prognoza pe regiuni pentru intervalul 14 - 27 iunie 2021.

Vremea 14 - 27 iunie 2021 2021 în Banat

Pe acelaşi subiect

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22...25 de grade şi minime de 8...12 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30...33 de grade şi nocturne de 15...18 grade. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29...32 de grade şi minime de 16...19 grade, mediat regional. În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 20 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-23 iunie.

Prognoza meteo 14 - 27 iunie 2021 în Crișana

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori uşor mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22...25 de grade şi minime de 8...12 grade) la medii diurne de 30...32 de grade şi nocturne de 15...18 grade. În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 29...32 de grade şi minime de 16...19 grade, mediat regional. Vor fi ploi pe arii restrânse, în orele după-amiezilor, în prima parte a intervalului de referinţă. Din 21 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi local vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în perioada 22-24 iunie.

Vremea 14 - 27 iunie 2021 în Transilvania

Intervalul va debuta cu vreme răcoroasă, cu temperaturi maxime de 17...23 de grade Celsius şi minime de 7...11 grade. Apoi, încălzirea vremii va fi semnificativă, determinând înregistrarea de valori diurne, mediat regional, de 24...29 de grade şi nocturne de 10...15 grade. Vremea se va menţine caldă până spre sfârşitul perioadei, cu uşoare variaţii de la o zi la alta. În primele zile şi din nou după data de 21 iunie, în special în cursul după-amiezilor, probabilitatea pentru averse (local mai însemnate cantitativ) va fi ridicată.

Prognoza meteo 14 - 27 iunie 2021 în Maramureș

În prima săptămână, încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la valori mai mici decât cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 22...24 de grade şi minime de 9...11 grade) la medii diurne de 25...29 de grade şi nocturne de 13...16 grade. În cea de-a doua săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii termice, vremea se va menţine caldă în majoritatea zilelor. Vor fi averse locale la începutul intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 22 iunie.

Vremea 14 - 27 iunie 2021 în Moldova

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă, cu medii ale maximelor diurne de 20...24 de grade şi ale minimelor de 11...15 grade. Ulterior, în special în cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va ajunge la valori în jurul celor climatologic specifice pentru a doua parte a lunii iunie, iar în unele zile vremea va fi chiar mai caldă decât normal, cu maxime de 25...29 de grade şi minime de 14...17 grade, mediat regional. La începutul primei săptămâni aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi după data de 21 iunie.

Prognoza meteo 14 - 27 iunie 2021 în Dobrogea

În prima săptămână, vremea va fi relativ răcoroasă în majoritatea zilelor, cu valori diurne de 20...24 de grade şi nocturne de 12...15 grade, mediat regional. Ulterior, vremea va fi caracterizată de un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii iunie, cu maxime de 24...28 de grade şi minime de 15...18 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, în special în perioada 15-19 iunie când vor fi posibile local cantităţi de apă mai însemnate

Vremea 14 - 27 iunie 2021 în Muntenia 

În primele zile ale intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de 22..25 de grade şi ale minimelor de 9...14 grade. Ulterior, regimul termic va deveni normal pentru această perioadă a anului, cu temperaturi diurne de 26...29 de grade şi nocturne de 12...17 grade, mediat regional. În cea de-a doua săptămână vor fi şi zile călduroase, în care maximele vor depăşi local 30 de grade. În prima săptămână, dar în special în perioada 14-16 iunie, se vor semnala local fenomene specifice instabilității atmosferice (averse şi descărcări electrice). Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în unele zile din cea de-a doua săptămână

Prognoza meteo 14 - 27 iunie 2021 în Oltenia 

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori uşor sub cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie în primele zile (maxime de 23...27 de grade şi minime de 9...13 grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 28...32 de grade şi nocturne de 15...19 grade. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, dar vremea se va menţine călduroasă în majoritatea zilelor, cu temperaturi maxime de 30...32 de grade, mediat regional. În prima parte a intervalului de referinţă, vor fi averse pe spaţii restrânse, în special în orele după-amiezilor. Din 22 iunie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

Vremea 14 - 27 iunie 2021 la munte

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra valori diurne de 8...16 grade şi nocturne de 2...8 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, devenind normală pentru a doua jumătatea a lunii iunie; temperaturile maxime vor fi de 14...22 de grade, iar minimele de 8...14 grade, iar până la sfârşitul perioadei nu sunt estimate variaţii termice semnificative. În special în primele zile ale intervalului, aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, dar probailitatea de ploaie va fi ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

Cod galben de inundații pe râuri din 13 județe

Hidrologii au emis luni o avertizare Cod galben de inundații, valabilă pe râuri din 13 județe până miercuri. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Mureş (Harghita, Mureş şi Bistriţa Năsăud), Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Vâlcea), Buzӑu (judeţele: Braşov, Covasna şi Buzӑu), Trotuş (judeţele: Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava (judeţul Suceava).

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Suceava, Covasna şi Braşov.

Avertizarea este valabilă de luni până marți, la ora 16.00.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 14 - 27 iunie 2021. Vine căldura, dar nu scăpăm de ploi