Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 15 iulie 2022. Caniculă în anumite zone din țară, temperaturi maxime de 37 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 15 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 20:14

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar local în vest, în sud și în est caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, din orele amiezii în regiunile nordice, nord-vestice, nord-estice și la munte, iar seara și noaptea și în vestul și centrul teritoriului. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime între 11 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în nordul litoralului.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, din orele amiezii în Munții Apuseni și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, iar seara și noaptea și în restul zonei montane. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele  între 18 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23....25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 15 iulie 2022. Caniculă în anumite zone din țară, temperaturi maxime de 37 de grade Celsius