Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 16 iulie 2022. Temperaturi ridicate în toată țara, dar există șanse de ploi și furtuni

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 16 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 15:36

Vremea va fi călduroasă în mare parte din țară, caniculară după-amiaza local în sud-est unde și disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, care va putea lua și aspect de vijelie, cu rafale de peste 60...70 km/h, local la munte, în regiunile sudice și sud-estice și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în centru și est. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Maramureș, Transilvania și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral.

Prognoza Meteo București

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după orele prânzului va crește probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor scădea ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, local în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali și izolat în restul zonei montane. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp.

Vremea pe litoral

Vremea va fi călduroasă pentru această dată. Disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade. Cerul va prezenta înnorări temporare după-amiaza și noaptea, când trecător vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 25 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 16 iulie 2022. Temperaturi ridicate în toată țara, dar există șanse de ploi și furtuni