Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 septembrie 2021. Scădere bruscă a temperaturilor, în centrul și nordul țării. La munte sunt așteptate ninsori

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 septembrie 2021. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, chiar deosebit de rece în special în nord-vest și centru.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 15:51

În noaptea de marți spre miercuri vremea va fi rece pentru această dată. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile, iar mai ales spre dimineață va ploua slab în Maramureș, local în Crișana și în Transilvania și doar cu totul izolat în rest. La altitudini de peste 1700 m în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, trecător se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși temporar 60 km/h, iar trecător la începutul intervalului, local și în Moldova și vestul Olteniei. Temperaturile minime se vor situa între 1 și 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad în estul Transilvaniei. În depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, izolat vor fi condiții de brumă. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

Vremea miercuri 22 septembrie 2021

Vremea va fi rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în special în nord-vest și centru. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab în Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crișana și Banat și izolat în rest. La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, moderate cantitativ pe crestele Carpaților Meridionali (10...15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Seara și noaptea, aria precipitațiilor va fi în restrângere treptată, iar cerul va deveni variabil în vestul și sud-vestul teritoriului.  Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, temporar cu viteze de peste 60...70 km/h, iar local în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade, posibil mai scăzute în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Spre dimineața, îndeosebi în regiunile intracarpatice, izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5...8 grade. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea pe litoral

Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare ziua, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi de 15...16 grade, iar cele minime de 9...10 grade. Temperatura apei mării va fi de 18...19 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar la altitudini, în general, mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, moderate cantitativ pe crestele Carpaților Meridionali (10...15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă, temporar cu viteze de peste 60...70 km/h. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 22 septembrie 2021. Scădere bruscă a temperaturilor, în centrul și nordul țării. La munte sunt așteptate ninsori