Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 23 septembrie 2021. Mult mai rece decât în mod obișnuit, temperaturile maxime nu depășesc 21° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 23 septembrie 2021. Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obișnuit, pentru această dată calendaristică.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 16:43

În noaptea de miercuri spre joi vremea va fi rece. Cerul va deveni variabil spre mai mult senin în vestul și sud-vestul țării, dar va avea înnorări în rest și pe spații mici va mai ploua slab, cu precădere în Transilvania și Moldova. La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, moderate cantitativ pe crestele Carpaților Meridionali (în jur de 10 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, temporar cu viteze de peste 60...70 km/h, iar local la cote mai reduse în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Spre dimineață, îndeosebi în regiunile intracarpatice, izolat se va forma ceață.

Vremea joi 23 septembrie 2021

Deși valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă în regiunile vestice și sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată țara. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru și nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat condiții de ploaie. La altitudini mari în Carpații Meridionali, la începutul zilei, trecător vor mai fi precipitații slabe sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăși pe creste 80...90 km/h, iar intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi pe parcursul zilei și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în estul Transilvaniei și 20...21 de grade în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Mai ales dimineața, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în continuare mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi rece, cu maxime cuprinse între 14 și 16 grade și minime între 8 și 10 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului, iar noaptea va scădea  în intensitate. Temperatura apei mării va fi de 17...19 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie. În Carpații Orientali, iar ziua și în estul Carpaților Meridionali, cerul va fi mai mult noros și pe alocuri va ploua slab, iar în restul masivelor vor fi înnorări temporare și doar izolat ploi slabe. În zona înaltă, la începutul zilei precipitațiile vor fi trecător și sub formă de lapoviță sau ninsoare, dar slabe cantitativ. Vântul se va intensifica, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăși pe creste 80...90 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Vremea 23 septembrie 2021. Mult mai rece decât în mod obișnuit, temperaturile maxime nu depășesc 21° Celsius