Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 3 iulie 2022. Nu scăpăm de valul de căldură, temperaturile maxime ating 36 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 3 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 02.07.2022, 15:44

termometru
Vremea 3 iulie 2022. Nu scăpăm de valul de căldură - Shutterstock

Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi din a doua parte a zilei, când se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, local în zonele de deal și munte, în nord-estul, centrul și sud-vestul țării și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

Prognoza meteo București

Valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu probabilitate mare pentru fenomene asociate instabilității atmosferice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi din a doua parte a zilei, când local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20...40 l/mp și va cădea grindină. Valorile termice nu vor varia semnificativ.

Vremea pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă, dar cu disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 3 iulie 2022. Nu scăpăm de valul de căldură, temperaturile maxime ating 36 de grade Celsius