Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 30 iulie 2021. Nu scăpăm de caniculă, temperaturi maxime de 38 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 30 iulie. Vremea caniculară va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor atinge 38 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 19:03

În noaptea de joi spre vineri cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări la începutul nopții la munte și în estul teritoriului, unde vor mai fi condiții pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 23 de grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea vineri 30 iulie 2021

Vremea caniculară va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza în zonele montane și submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină și vijelii.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări (30...35 km/h) în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar cea minimă va fi de 20...22 de grade.

Vremea pe litoral

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 22 și 24 de grade. Temperatura apei mării va fi de 27... 29 de grade.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza, local în Carpații Meridionali și izolat în restul masivelor, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și averse ce vor avea și caracter torențial. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea 30 iulie 2021. Nu scăpăm de caniculă, temperaturi maxime de 38 de grade Celsius