Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 6 aprilie 2021. Frig în nord și nord-vest, temperaturile cresc în restul teritoriului

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 6 aprilie. Vremea se răcește în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, în timp ce în Muntenia și Dobrogea temperaturile vor crește.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 16:16

  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

În noaptea de luni spre marți cerul, mai mult senin, va avea înnorări în a doua parte a nopții în regiunile vestice și nord-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, mai scăzute, spre -8 grade, în estul Transilvaniei. În zonele joase, mai ales din sudul și sud-estul teritoriului, pe alocuri, va fi ceață. Se va semnala brumă în Maramureș, Transilvania și local în Moldova și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Vremea marți, 6 aprilie 2021 

Pe parcursul zilei, în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar după-amiaza și seara, mixte. În restul teritoriului, vremea se va încălzi și va fi în general frumoasă, dar după-amiaza în sud-est vor fi înnorări temporar accentuate și, local, averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice.

Spre seară și noaptea, înnorările se vor extinde și vor cuprinde treptat toate regiunile. În vest, centru și nord vor fi precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, iar în toate zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în general slabe cantitativ și pe arii restrânse. Vântul va sufla tare la munte, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va viscoli zăpada (rafale de peste 70...80 km/h în Carpații Meridionali), dar intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 45...55 km/h vor fi, local și temporar, și în zonele mai joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în Dealurile de Vest și 19 grade în sud-estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade. Izolat, noaptea, în nord-vest, vor fi condiții de ceață și brumă.

Prognoza meteo București

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 4...6 grade, valori normale pentru această dată.

Vremea în București

Vremea în București, 6 aprilie 2021

Observator

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară și noaptea, când, trecător, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la sfârșitul intervalului.

Vremea la munte 6 aprilie

Cerul va avea înnorări, iar aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre masivele nord-vestice. Acestea vor fi mixte ziua la altitudini mai mici, dar în rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vremea la munteVântul va sufla tare, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va viscoli zăpada (rafale de peste 70...80 km/h în Carpații Meridionali). Valorile diurne vor fi în scădere în Carpații Occidentali, dar în ușoară creștere în restul masivelor, iar cele nocturne, în scădere în toate zonele.

Vremea la munte, 6 aprilie 2021

Observator

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea 6 aprilie 2021. Frig în nord și nord-vest, temperaturile cresc în restul teritoriului