Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 8 martie 2023. Temperaturi de până la 20 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 8 martie 2023.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 17:12

Vremea va continua să se încălzească şi va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie îndeosebi în sudul şi estul ţării. Cerul va fi variabil în regiunile sudice şi va prezenta înnorări temporare în rest. În Maramureş, pe arii relativ extinse în Crişana, local în Transilvania şi nordul Moldovei şi numai izolat în celelalte regiuni temporar va ploua. La munte vor predomina ploile şi doar la peste 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte. În nord-vestul teritoriului cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp.

Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale mai intense pe crestele Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde se vor depăşi 80...100 km/h, dar pe parcursul zilei, local şi la viteze mai mici, şi în restul regiunilor, în general cu viteze de 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 8 grade în Maramureş şi în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

Prognoza meteo București 8 martie 2023

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie, cu o temperatură maximă de 17...18 grade şi o minimă de 3...6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări după-amiaza când va atinge viteze de 35...40 km/h.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Vremea va deveni caldă pentru această dată, dar şi vântoasă. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi pe alocuri în rest. Vor predomina ploile şi doar la altitudini de peste 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, cu rafale mai intense pe crestele Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde se vor depăşi 80...100 km/h. Temperatura aerului va continua să crească uşor faţă de ziua anterioară.

Cum va fi vremea în Europa

În sud-estul Europei, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. În restul continentului vor fi înnorări şi local precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile sudice, ploaie, lapoviţă şi ninsoare în cele vestice, centrale şi de răsărit şi ninsori în nord. Cele mai mari cantităţi de apă se vor acumula în nord-vestul Peninsulei Iberice. În zonele cu precipitaţii şi vântul va avea intensificări. Temperaturile vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în jumătatea sudică a Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vremea 8 martie 2023. Temperaturi de până la 20 de grade Celsius