Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 9 martie 2023. Va fi deosebit de cald în toată țara. Temperaturi maxime de 22 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 9 martie 2023.

de Redactia Observator

la 08.03.2023, 16:15

Vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări şi va ploua în vestul şi centrul ţării, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în sud-vest şi pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversă, trecător vor fi descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp cu precădere în Banat şi la munte. La altitudini de peste 1800 m în zona montană vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar mai ales în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, unde vor fi viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100-110 km/h. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului şi în zonele joase, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6...7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi la începutul nopţii, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va fi moderat, cu intensificări mai ales în orele amiezei şi seara, când se vor atinge viteze de 35...40 km/h.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi caldă. Ziua vor fi înnorări şi ploi în cea mai mare parte a zonei montane. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, trecător vor fi posibile descărcări electrice, iar la altitudini de peste 1800 m vor fi precipitaţii mixte. Izolat se vor acumula cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp, cu cea mai mare probabilitate în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări temporare la munte, dar mai ales în Munţii Apuseni şi local în Carpaţii Orientali, unde vor fi viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 100?110 km/h.

Cum va fi vremea în Europa

În jumătatea de nord a continentului vor fi înnorări temporare şi local precipitaţii mixte, iar în rest cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Pe alocuri, îndeosebi în partea sudică, ploile vor avea şi caracter de aversă posibil însoţite de descărcări electrice. Cele mai mari cantităţi de apă se vor acumula în extremitatea de vest a Europei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în vestul, centrul, sudul şi estul continentului şi izolat în rest. Temperaturile vor continua să crească în jumătatea sudică a Europei, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul precedent. În zonele joase de relief, pe arii restrânse mai ales la începutul şi finalul intervalulului se va forma ceaţă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea 9 martie 2023. Va fi deosebit de cald în toată țara. Temperaturi maxime de 22 de grade Celsius