Antena Meniu Search
x

Video Zăpadă ca în toiul iernii, la munte. În zona Moldovei, ieri a fost cea mai friguroasă zi de 8 mai din ultimii 60 de ani

Imaginile zilei vin de la Cabana Dochia, din Ceahlău. Şi nu doar de acolo. Pe scurt... ninge mai ceva ca astă iarnă. De dimineață, localnicii au filmat un strat generos de zăpadă aşternut deja, iar ninsorile nu par să se oprească prea curând. 

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 13:08

Vezi și

Și în comuna Pojorâta din judeţul Suceava ninge încă de aseară. Şi avem pe de o parte zăpadă iar pe de alta florile şi iarba verde îngropate sub ea. De altfel, pentru zona Moldovei, ieri a fost înregistrată cea mai friguroasă zi de 8 mai din ultimii 60 de ani. 

Ninsori ca în toiul iernii, la Rânca

Ninsorile au ajuns şi la Rânca, în judeţul Gorj, unde termometrele arată zero grade Celsius. 

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, ploile vor cuprinde aproape toată ţară, în special zona de sud-vest acolo unde vom avea parte şi de descărcări electrice. În anumite regiuni se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20 de litri pe mp iar la munte, la altitudini mari, ploaia se va transforma în lapoviţă şi ninsoare. Până la sfârşitul săptămânii, temperaturile din aproape toată ţara vor rămâne mai mici decât ar fi normal. Maximele vor atinge cu greu 19 grade Celsius. Cel mai rece va fi în Moldova, Transilvania și la munte. Vântul va atinge 70 de kilometri pe oră şi va contribui la senzația de frig în Banat şi la munte. Abia de săptămâna viitoare se mai încălzeşte vremea, spun meteorologii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Zăpadă ca în toiul iernii, la munte. În zona Moldovei, ieri a fost cea mai friguroasă zi de 8 mai din ultimii 60 de ani