Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Gradual se vor relaxa măsurile

Preşedintele Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Palatul Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei ''Vinerea Verde''. Ulterior, şeful statului a făcut declaraţii.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 23.04.2021, 09:44

Vezi și
  • Preşedintele Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Palatul Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei ''Vinerea Verde''
  • Şeful statului a făcut declaraţii şi despre campania de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Palatul Cotroceni, alăturându-se astfel campaniei ''Vinerea Verde'', care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare. Şeful statului a plecat de la Vila Lac, iar la sosire a făcut declaraţii.

Klaus Iohannis, preşedinte România: Am venit cu bicicleta la birou. Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate mai ales la orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încere să folosească mijloace alternative. Este sănătos şi decongestionează traficul. Este o alternativă excelentă. Încercaţi să lăsaţi maşina acasă şi să veniţi cu bicicleta sau cu transportul public. Merita în caz că vom reduce poluarea în oraşe. 

Cât despre campania de vaccinare, şefului statului a afirmat că va continua să îi încurajeze pe oameni să se vaccineze, aceasta fiind singura modalitate de stopare a pandemiei şi implicit de relaxare a restricţiilor la nivel naţional. 

Klaus Iohannis, preşedinte România: Fără vaccinare nu putem să ieşim din pandemie. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Sunt implicat în campania de vaccinare, voi continua, voi vizita centre ce vaccinare, voi face afirmaţii publice: Dragi români, mergeţi să vă vaccinaţi! Gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea. O să vedeţi că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală.

Pe acelaşi subiect

Campania "Vinerea Verde" are drept scop reducerea poluării

Campania "Vinerea Verde" a fost lansată, în 12 martie, de Ministerul Mediului, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu.

Atunci, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a mers la serviciu cu metroul, cel al Culturii Bogdan Gheorghiu a mers pe jos şi a folosit metroul, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel al Energiei, Virgil Popescu, şi cel al Muncii, Raluca Turcan, au folosit maşini electrice. Tot în 12 martie, premierul Florin Cîţu a afirmat că a ajuns pe jos la Palatul Victoria, făcând 15 minute. La rândul său, vicepremierul Dan Barna a mers pe jos la muncă, spunând că nu este prima dată când face acest lucru. Unii dintre miniştri au continuat să folosească mijloace alternative de transport şi în zilele de vineri care au urmat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Gradual se vor relaxa măsurile