Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita la Washington. În ultima zi s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a încheiat, ieri, vizita pe pământ american. Liderul s-a întâlnit, în ultima zi, la Washington, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson.

de Redactia Observator

la 10.05.2024, 09:03

Vezi și

Şeful statului a ţinut să îi transmită acestuia apreciera pentru cooperarea cu ţara noastră şi cu alte state europene în promovarea prosperităţii euroatlantice. Discuţia a pus accentul şi pe promisiunea de a întări alianţa cu SUA, inclusiv în domeniul securităţii energetice.

Iar în particular, şi-a exprimat dorinţa ca România să joace un rol mai important în asigurarea acestei securităţi energetice, la nivel regional. Totodată, Iohannis a trecut în revistă evoluţiile recente din relaţia bilaterală, cu accent pe cooperarea în domeniul securităţii, evocând rolul ţării noastre de furnizor de securitate.

”Preşedintele României a accentuat situaţia complexă de securitate din regiunea Mării Negre, cu relevanţă transatlantică, şi a salutat interesul manifestat de Congresul SUA pentru aceasta. Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanţi ai Parlamentului şi ai Guvernului României, pentru identificarea de posibilităţi de acţiune comună vizând atingerea obiectivelor împărtăşite de cele două ţări”, a arătat Administraţia Prezidenţială.

În aceeaşi zi, soţia preşedintelui, Carmen Iohannis a fost primită la Casa Albă de către Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, care i-a mulțumit pentru modul în care românii au primit refugiații din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis şi-a încheiat vizita la Washington. În ultima zi s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor