Antena Meniu Search
x

Galerie foto (P) Deții o companie? Nu uita să apelezi la servicii de protecția muncii!

Primul pas pe care trebuie să îl parcurgi înainte de a demara activitatea companiei tale este să asiguri respectarea tuturor normelor de protecția muncii pentru a avea certitudinea că toate pericolele și riscurile sunt reduse la minim și că atât angajații, cât și incinta, beneficiază de siguranță deplină. 

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 17:41

O firmă specializată deține expertiza necesară pentru a realiza o evaluare detaliată a riscurilor și a dezvolta soluții de diminuarea a lor, astfel încât să poți fi sigur că îndeplinești toate normele privind acest aspect. Alege Outstand - servicii de protectia muncii pentru a asigura un mediu sigur de lucru în compania ta!

Ce fel de companii necesită protecția muncii?

Legea stabilește caracterul obligatoriu al serviciilor de protecția muncii. Asta înseamnă că nu este o preferință, ci o necesitate care trebuie asigurată de toți deținătorii de companii funcționale. În cazul unui control ITM, lipsa unei politici puternice de protecția muncii poate atrage sancțiuni dure sau chiar suspendarea activității. Totuși, poți alege în ce fel vrei să te ocupi de acest aspect, fie pe plan intern, fie cu ajutorul unei firme specializate.

Ce spune legislația cu privire la normele de protecția muncii? 

Protecția muncii este reglementată de Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 a securității și sănătății în muncă care are în vedere toate măsurile ce trebuie luate de o companie în vederea eliminării oricărui risc sau pericol ce ar putea amenința siguranța, sănătatea sau chiar viața angajaților la locul de muncă. Impune angajatorilor să ia toate măsurile necesare în acest sens și să le asigure subordonaților săi condiții optime de lucru, plus echipamente de protecție, sesiuni de instructaj, planuri de acțiune și nu numai. De îndeplinirea tuturor acestor chestiuni se poate ocupa Outstand Security Solutions, firmă de protecția muncii cu peste 15 ani de experiență. Printre serviciile sale principale se numără Securitatea și sănătatea în muncă; Organizarea apărării împotriva incendiilor și Situații de urgență; Resursele umane; Evaluarea de riscuri și Medicina Muncii, chestiuni esențiale și obligatorii în cadrul tuturor companiilor, indiferent de domeniul de activitate.

Cum se obține un aviz pentru protecția muncii? 

Pentru ca o firmă să poată funcționa în parametri legali este nevoie să dețină, printre multe altele, și un aviz pentru protecția muncii. Obținerea acestuia este un proces complex, presărat cu multe provocări, care debutează prin asigurarea că se respectă toate normele și principiile pe care legislația actuală le impune, procedură ce intră în lista de responsabilități a echipei Outstand. Ulterior sunt necesare multiple certificări și aprobări din partea unor organe specializate. În funcție de domeniul de activitate al companiei tale, va fi nevoie să te adresezi fie Oficiului Registrului Comerțului, fie la Inspectoratului Teritorial de Muncă. Pentru a simplifica pe cât posibil acest demers, te poți baza în totalitate pe noi că vom obține acest document într-un timp foarte scurt. 

Alege o firmă care îți asigură serviciile potrivite

Deși majoritatea firmelor de protecția muncii propun aceleași categorii de servicii, pentru a avea garanția faptului că vei avea parte de o colaborare optimă care să îți satisfacă toate nevoile, este important să alegi cu mare atenție. Valorile companiei tale trebuie să se împletească cu cele ale firmei și totodată să ofere proceduri complexe care să îți asigure compatibilitatea cu toate normele în vigoare. Outstand analizează situația, evaluează riscurile, dezvoltă planuri de acțiune, realizează instructajul personalului, te ajută să obții avize și autorizații, îți pune la dispoziție echipamentele potrivite pentru a fi sigur că ești deplin acoperit din punctul de vedere al protecției muncii.

Bazează-te pe Outstand Safety Solutions pentru a depista și elimina pericolele care amenință securitatea și sănătatea angajaților tăi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Advertoriale » (P) Deții o companie? Nu uita să apelezi la servicii de protecția muncii!