Antena Meniu Search
x

(P) 5 avantaje pe care le oferă un brad de Crăciun în ghiveci

Bradul împodobit este motivul principal al Crăciunului. Un brad de Crăciun în ghiveci este cea mai bună opțiune pentru a simți cu adevărat magia Sărbătorilor și pentru a savura aroma specifică de cetină de brad.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 10:56

În prezent, piața brazilor de Crăciun este foarte diversificată, atât din punct de vedere al speciilor și varietăților de conifere ornamentale, cât și al dimensiunilor acestora. Poți alege din mai multe sortimente de brad, molid și pin, însă molidul argintiu (Picea pungens), cunoscut popular drept „brad argintiu”, rămâne cea mai apreciată și rezistentă variantă.

Avantajele pe care le oferă un brad de Crăciun în ghiveci sunt multiple și țin în mare parte de sustenabilitate:

1. Poți folosi bradul în ghiveci mai mulți ani. Udat cu o cantitate suficientă de apă și ținut departe de sursa de căldură, bradul de Crăciun în ghiveci poate să supraviețuiască fără probleme. Cultivat în ghiveci, un brad poate trăi doar câțiva ani, deoarece, în mod natural, acesta nu este adaptat pentru acest tip de cultivare. După Crăciun, este recomandat să țineți bradul afară, ferit de îngheț.

 2. Poți planta bradul în grădină sau îl poți dona cuiva drag care are o grădină. După 2 sau 3 ani ținut în ghiveci, bradul ar trebui plantat în pământ. Când a trecut perioada de îngheț a solului, îl poți planta afară, transformându-l într-un brad durabil și ecologic.

 3. Păstrezi casa mai curată. Brazii de Crăciun tăiați își pierd acele datorită căldurii și a aerului uscat. Acest lucru este imposibil pentru un brad în ghiveci îngrijit corespunzător.

 4. Poate deveni parte din tradiția de Crăciun a familiei. Împodobit an de an, va apărea în fotografiile familiei și vei putea observa cum s-a dezvoltat de la fotografie la fotografie. După ce îl plantezi afară, îl vei privi cu mult drag!

 5. Vei salva un brad care a crescut mulți ani. Cultivați cel mai des în plantații specializate, brazii sau molizii au nevoie de aproximativ 8 până la 12 ani pentru a crește până la dimensiunea medie de 180 – 200 cm.  Atât de mulți ani doar pentru ca bradul să fie apoi tăiat și vândut ca pom de Crăciun. Ținut prea puțin, timp de 3 până la 4 săptămâni ca decor pentru a ajunge mai apoi aruncat sau în cele mai bune cazuri trunchiul refolosit.

Alegerea unui brad de Crăciun în ghiveci în locul unuia tăiat nu numai că va salva un brad de la tăiere, dar îți poate oferi și un arbore ornamental minunat, veșnic verde, pentru curtea sau grădina ta. Deși acest tip de brad necesită puțin mai multă îngrijire decât unul tăiat sau artificial, beneficiile merită din plin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Advertoriale » (P) 5 avantaje pe care le oferă un brad de Crăciun în ghiveci