Antena Meniu Search
x

(P) Cât de avantajos este să îți amenajezi o seră sau un solar?

Amenajarea unui solar sau a unei sere în care să îți crești propriile legume și plante nu este o idee chiar atât de nebunească, ținând cont că există o mulțime de avantaje de aici. Nu doar că le poți oferi celor dragi ție șansa de a consuma cele mai proaspete, delicioase și pline de vitamine și nutrienți roade, ci și pentru că îți poți face din această activitate un mod de a obține și avantaje financiare. Oare se mai merită să faci așa ceva, în zilele noastre? Răspunsul la această întrebare îl vei găsi câteva rânduri mai jos, pentru că acum vrem să îți vorbim despre un amănunt fără de care solarul sau sera ta nu are cum să existe: folia de protecție. 

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 12:59

Un produs care nu are voie să-ți lipsească din gospodărie

Dacă ești un gospodar în adevăratul sens al cuvântului, știi prea bine că această folie de polietilenă are numeroase întrebuințări pe lângă casă, nu doar pentru sere sau solar, așa că nu are voie să-ți lipsească. Pentru a înțelege însă și alții cât de importantă este și care sunt avantajele ei, te invităm să citești în continuare.

Rezistență ridicată

Deși la prima vedere pare destul de fragile, să știi că nu este deloc așa. Chiar nu trebuie să te gândești așa, pentru că majoritatea foliilor de polietilena sunt fabricate ca o coextrudare a trei straturi, ceea ce le conferă o rezistență ridicată. Mai exact, pot trece chiar și câțiva ani până când va trebui să înlocuiești folia veche cu una nouă, și asta chiar contează enorm.

Preț prietenos cu buzunarul

Ca orice fermier care se respectă, știi prea bine că ai nevoie de multe unelte, semințe, echipamente și nu numai pentru a te bucura de roade bogate și sănătoase. Toate acestea costă destul de mult. Totuși, trebuie să recunoaștem și un alt avantaj al foliei, faptul că are un preț accesibil, mai ales dacă o cumperi direct de la producător. În plus, rezistența ei ridicată face ca investiția să fie rapid recuperată.

Protecție pentru plante

Cu ajutorul dat de această folie, plantele tale au protecția necesară în fața capriciilor vremii, dar în același timp lasă lumina să pătrundă în acel fel încât dezvoltarea lor să fie una corespunzătoare. Și, ținând cont că au parte în acest fel de cele mai bune condiții, nu este de mirare că obținem culturi mai timpurii, fără însa ca asta să le afecteze în vreun fel gustul, prospețimea sau cantitatea de vitamine și nutrienți conținută.

Cum te ajută folia de protecție să-ți crești producția de legume

După cum ai reținut mai sus, întrebam dacă mai este sau nu profitabil azi să cultivi propriile plante și legume, atât pentru uzul propriu, cât și pentru a pune bazele unei afaceri. Dacă în ceea ce privește consumul propriu lucrurile sunt clare, și răspunsul este unul cu siguranță afirmativ, la cel de-al doilea aspect… totul depinde doar de tine. În cazul în care vrei să pornești pe acest drum, îți spunem de la început că nu este unul ușor, implică destul de multă muncă și restul… descoperi tu pe parcurs.

Dacă ai decis să încerci, trebuie să știi că folia de polietilenă este una dintre investițiile pe care trevuie să le faci, dar din fericire nu costă nici mult, iar avantajele ei sunt numeroase. Serele pe care le-ai acoperit cu ajutorul ei vor produce roade bogate inclusiv în sezonul rece, când în mod normal aceasta nu este posibil. În acest fel vei reuși să îți crești vânzările, pentru că sunt mulți amatorii de legume organice, în special iarna, când acestea sunt mult mai greu de procurat. De fapt, orice recoltă obținută în extrasezon este sigur una foarte profitabilă, deoarece prețul legumelor este acum unul mult mai mare.

Ce legume poți planta

Există multe legume pe care le poți planta chiar și iarna și care, grație solarului, se pot dezvolta foarte bine.

Roșii cherry

Sunt preferatele celor mici, dar nici adulții nu le refuză. Gustul lor este unul care îți amintește tot mai mult de cel al roșiilor de odinioară, așa că sigur sunt și pe placul tău. De asemenea, cu ajutorul lor, poți oferi mai mult gust, dar și aspect multor preparate. Se potrivesc de minune pentru a fi cultivate în acest spațiu.

Usturoi

Nu doar bucătăria românească este una în care usturoiul este folosit din plin, așa că nu ar trebui să ai remușcări că ai ales să îl cultivi. Era o glumă, dar sigur ai înțeles ideea! Cu siguranță nu vei regreta faptul că ai optat pentru cultivarea lui, mai ales dacă ai găsit și un soi bun, foarte apreciat de cei care îl consumă.

Salata

Cum ar fi să poți consuma salată verde în plină iarnă? De fapt, să știi că este posibil, tocmai pentru că ai fost inspirat și ai știut asta! Se pretează foarte bine să fie cultivată în solar, și sigur vei reuși să obții și profit cu ea. Tuturor ne place, iar să ai posibilitatea să savurezi o salată sănătoasă când afară este frig și vrei ceva bun și delicios te face să și plătești mai mult pentru această poftă!

Morcovi

Sunt alte legume care pot fi cultivate în cadrul unui solar, și care se dezvoltă foarte bine aici.

Dacă ai nevoie de mai multe amănunte, nu ezita să ceri și recomandările celor cu mai multă experiență decât tine. Cu timpul, vei deprinde toate cunoștințele necesare și totul va fi mult mai simplu!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Advertoriale » (P) Cât de avantajos este să îți amenajezi o seră sau un solar?