Antena Meniu Search
x

(P) Ce pensule de machiaj trebuie să ai în trusă și cum să le folosești pentru cel mai bun rezultat?

În arta înfrumusețării, tipurile de pensule de machiaj pot face diferența între o aplicare impecabilă și una mai puțin reușită. Fie că profesezi în domeniul make-up-ului, fie că ești doar novice, alegerea corectă a instrumentelor de lucru și înțelegerea modului în care trebuie să le utilizezi poate transforma întregul rezultat. Cu o varietate impresionantă de forme și dimensiuni, fiecare pensulă servește unui scop specific, de la aplicarea fondului de ten până la trasarea conturului delicat al ochilor. Iată care sunt principalele articole din această gama, pe care ar trebui să le ai în trusă și cum să le folosești optim! 

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 11:41

1. Pensula pentru fardul de ochi

Realizată de regulă din păr natural de zibelină, cu fire ferme de dimensiuni mici, medii sau mari, pensula pentru fardul de ochi este una dintre cele mai utilizate. Datorită calității perișorilor naturali, aceasta nu zgârie și are o atingere plăcută pe pleoape. Pentru o distribuire echilibrată a fardului, pensula se încarcă uniform cu produs, scuturând surplusul înainte de aplicare.

2. Pensule machiaj pentru estompare sau "blending"

Pensula de “blending” este folosită pentru estomparea fardului de pleoape sau a liniilor de creion. Ca design, se diferențiază prin forma rotundă, special creată pentru a putea omogeniza produsul cu ușurință. Dimensiunile diverse o fac ideală și pentru aplicarea culorii pe linia genelor, pentru un aspect “smokey eyes”. O poți cumpăra în varianta realizată din păr de ponei sau de veveriță.

3. Pensula pentru sprâncene

Această pensulă are perișorii oblici și este recomandată pentru a contura sau corecta sprâncenele. Are o siluetă rezistentă și un mâner ergonomic, și poate fi achiziționată în varianta din păr de zibelina. Pentru un contur splendid, definește-ți sprâncenele în tușe mici, încercând să imiți forma naturală a firelor de păr. 

4. Pensula pentru conturul ochilor

Caracterizată de vârful plat, această pensulă este foarte des utilizată în tehnica de aplicare a fardului pe linia genelor superioare sau inferioare, precum și în estomparea creionului contur de ochi. Apelează la aceste pensule de machiaj de pe https://www.melkior.ro/pensule-machiaj_c4860_3_pg1 pentru conturarea ochilor și vei obține rapid un efect captivant.

5. Pensula eyeliner pro

Pensula este minunată pentru trasarea liniilor precise! Este prevăzută cu mâner ergonomic pentru un echilibru perfect și prindere hexagonală ce confera un control ferm. Firele din păr natural sunt tăiate special pentru a putea trasa o gamă variată de linii, ceea ce o face deosebit de utilă în accentuarea detaliilor.

6. Pensula anticearcăn

Cu ajutorul acestei pensule poți acoperi fără efort cearcănele, roșeața, petele pigmentare și alte mici imperfecțiuni ale pielii de sub ochi sau de pe față. Este subțire, plată, compactă, cu vârful rotunjit și moale, fiind destinată chiar și acoperirii unor zone mai greu accesibile ale feței. Pensula are firele de păr elastice, moi, dar rezistente la deformare.

7. Pensule de machiaj pentru pudră, bronzer și fardul de obraz

Pensula pentru pudre are forma rotundă și este realizată îndeosebi din păr natural, foarte moale și plăcut la atingere, ce facilitează o aplicare uniformă. Pentru a se evita trasele dure, este indicată scuturarea ușoară a pensulei după ce a fost încărcată cu produs și aplicarea fardului fără a se apăsa. Ține minte că bronzerul se aplică pe zonele externe ale frunții, pe linia inferioară a pomeților și pe cea a maxilarului, iar fardul de obraz se aplică pe zona pomeților.

8. Pensula pentru fondul de ten

Pensula pentru fondul de ten poate fi achiziționată în varianta plată sau rotunjită și este excelentă pentru aplicarea formulelor fluide sau a pudrelor minerale. Densitatea mai mare a perișorilor asigură distribuirea uniformă a produsului și obținerea unui aspect cât mai natural.

Completează-ți, așadar, trusa de înfrumusețare cu cele mai utile pensule de machiaj și te vei bucura de o sesiune de make-up profesională chiar la tine acasă! Profită de prețurile excepționale din această perioadă și achiziționează articolele de care ai nevoie!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Advertoriale » (P) Ce pensule de machiaj trebuie să ai în trusă și cum să le folosești pentru cel mai bun rezultat?