Antena Meniu Search
x

(P) Cine va câștiga Gheata de Aur la Euro 2024 – top potențiali marcatori la Campionatul European de Fotbal din Germania

În așteptarea ultimelor echipe naționale care vor completa cele șase grupe de la Campionatul European de Fotbal din 2024, specialiștii sportivi lansează diverse pronosticuri. Nu doar plasarea de predicții despre câștigătoarea turneului (acolo unde Anglia este văzută drept favorită, fiind urmată de Franța, Germania, Portugalia și Spania), ci și pe marcatorii acestui turneu.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 16:09

(P) Cine va câștiga Gheata de Aur la Euro 2024 – top potențiali marcatori la Campionatul European de Fotbal din Germania
(P) Cine va câștiga Gheata de Aur la Euro 2024 – top potențiali marcatori la Campionatul European de Fotbal din Germania

Exceptând grupa B, unde există trei echipe foarte puternice, celelalte grupe oferă o națională care pornește din postura de câștigătoare a grupei. Grupa A își are favorită în echipa gazdă, Germania, grupa C în reprezentativa Angliei, grupa D în naționala Franței, iar grupele E și F, în selecționatele Belgiei, respectiv Portugaliei. Citește mai departe și află care sunt și jucătorii creditați cu prima șansă la marcarea celor mai multe goluri la Euro 2024.

Care echipele care se mai pot califica la Euro 2024?

În perioada 21-26 martie 2024 se vor disputa meciurile de baraj în urma cărora microbistii din Europa vor afla și ultimele selecționate calificate la Euro. Pentru locul din grupa D se vor lupta Țara Galilor, Estonia, Finlanda și Polonia (baraj A), iar pentru locul din grupa E, Islanda, Bosnia și Herțegovina, Israel și Ucraina (baraj B).

Grupa F își așteaptă și ultima echipă care se va califica dintre Kazakhstan, Luxemburg, Georgia și Grecia (baraj C). În funcție de echipele câștigătoare la baraj se fac o serie de predicții pentru Campionatul European, inclusiv în ceea ce privește golgheterul competiției. Calificarea Poloniei în grupa D înseamnă confruntarea dintre Depay, Lewandowski și Mbappe. Aceasta este o luptă pentru titlul de marcatorul turneului la fel de interesantă ca lupta pentru aflarea echipelor calificate din grupa B de la acest Campionat European.

Grupa A - Niclas Fullkrug

În această grupă vor evolua Germania, Elveția, Scoția și Ungaria, iar selecționată țării gazdă, cu un lot evaluat la 654 milioane Euro este creditată cu prima șansă la calificarea în optimi. Aflat în compania selecta a jucătorilor Kai Havertz (55 milioane Euro), Florian Wirtz (100 milioane Euro) și Leroy Sane (80 milioane Euro), atacantul Borussiei Dortmund, Niclas Fullkrug (13 milioane Euro) este considerat unul dintre cei cu șanse la marcarea celor mai multe goluri.

Grupa B - Alvaro Morata și Federico Chiesa

În această grupă vor evolua Albania, Spania, Italia și Croația. Spania are un lot cotat la 902 milioane Euro și îl propune pe Alvaro Morata, căpitanul echipei, cotat la 20 milioane Euro pentru titlul de golgheter la Euro 2024. Italia are o echipă în valoare de 610.5 milioane Euro, iar extrema stânga de la Juventus, Federico Chiesa (50 milioane Euro) este creditat ca principalul om de gol al echipei.

Grupa C - Harry Kane

În grupa C se vor confrunta Anglia, Slovenia, Serbia și Danemarca, iar de la Harry Kane (110 milioane Euro) din lotul de 1.15 miliarde Euro se așteaptă cele mai multe goluri la acest Euro.

Grupa D - Kylian Mbappe, Memphis Depay și Robert Lewandowski

În acest moment, grupa D arată după cum urmează: Franța, echipa Baraj A, Țările de Jos și Austria. Dacă de la barajul A în grupa se va califica Polonia, atunci trei jucători de top își pot disputa titlul de golgeter al grupei și pot emite pretenții pentru câștigarea celui de marcatorul turneului. Este vorba despre Kylian Mbappe (180 milioane Euro) de la Franța, Memphis Depay (12 milioane Euro) de la Țările de Jos și Robert Lewandowski (20 milioane Euro) de la Polonia.

Grupa E - Romelu Lukaku

Grupa în care se întâlnesc naționalele României, echipa Baraj B, Belgiei și Slovaciei are ca favorită certă la calificare Belgia. De altfel, specialiștii îl creditează pe atacantul belgian Romelu Lukaku (35 milioane Euro) drept unul dintre pretendenții la câștigarea titlului de golgheter al acestui Campionat European de Fotbal.

Grupa F – Cristiano Ronaldo și Patrick Schick

În ultima grupă de la Euro 2024 își vor da întâlnire Portugalia, echipa Baraj C, Cehia și Turcia. Cristiano Ronaldo (15 milioane Euro) va fi la ultimul sau Campionat European de Fotbal, iar vedeta celor din Portugalia își dorește și titlul de golgeter al turneului. Cehia are încredere că acest titlu poate ajunge la Patrick Schick (22 milioane Euro).

Rămâne de văzut care dintre cei zece pretendenți vor cuceri Gheata de Aur la acest turneu european sau dacă va apărea un alt marcator surpriză la Euro 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Advertoriale » (P) Cine va câștiga Gheata de Aur la Euro 2024 – top potențiali marcatori la Campionatul European de Fotbal din Germania