Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegi încălțările potrivite pentru iarnă: câteva sfaturi care să te ajute

Protejarea corespunzătoare a picioarelor în sezonul rece este foarte importantă, de aceea la Calzados Club Verde vă oferim cele mai bune sfaturi pentru alegerea pantofilor pentru iarnă.

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 16:11

Cum alegi încălțările potrivite pentru iarnă
Cum alegi încălțările potrivite pentru iarnă

Încălțămintea trebuie să respecte câteva caracteristici de bază care vă vor permite să vă simțiți confortabil și să vă mențineți picioarele la o temperatură plăcută.

Consecințele vremii reci asupra picioarelor tale

Este important să se adapteze tipul de încălțăminte la perioada anului, mai ales atunci când temperaturile sunt extreme, cum ar fi vara și iarna. Acest lucru vă va menține picioarele sănătoase.

Cu toate acestea, dacă nu alegeți cizme lungi, UGG damă sau ghete și șosete potrivite pentru vremea rece și umedă, acest lucru poate avea următoarele consecințe asupra picioarelor dumneavoastră.

  • Degerături: Acestea sunt leziuni care apar pe piele din cauza expunerii prelungite la frig și umezeală. Acestea sunt de culoare roșiatică sau chiar purpurie și apar de obicei între degetele de la picioare. Zona afectată este, de obicei, rece sau umflată. Sunt foarte mâncărimi și arsuri.
  • Piciorul de tranșee: cunoscut și sub numele de picior de imersiune. Este o patologie care este cauzată în principal de excesul de umiditate din picioare. Aceasta constă în apariția unor edeme roșii și dureroase din care poate să transpire puroi. Uneori, canalele limfatice din zonă se inflamează și ele.
  • Acrocianoza și eritrocianoza: dermatozele apar la nivelul picioarelor din cauza sensibilității la frig. Acestea vor fi reci la atingere. Eritrocianoza este o versiune mult mai severă.
  • Necroză: În cazuri extreme, pot apărea degerături ale picioarelor. Alimentarea cu sânge a zonei este întreruptă și începe să se înnegrească. Acest lucru se numește necroză și înseamnă că țesutul moare.

Alegeți pantofii potriviți pentru iarnă și păstrați-vă picioarele sănătoase și fără probleme în sezonul rece.

Sfaturi pentru alegerea pantofilor pentru iarnă

Alegerea pantofilor pentru iarnă nu este o sarcină care trebuie luată cu ușurință. Este foarte important să aveți încălțămintea potrivită pentru acest sezon rece și să evitați umezeala la nivelul membrelor. De aceea, vă vom spune câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont atunci când cumpărați cizme lungi, UGG damă sau orice tip de încălțări damă.

Alegeți-vă pantofii în funcție de activitatea pe care o veți desfășura.

Este important să alegeți cizme damă sau ghete de iarnă care să se adapteze la cerințele activităților pe care le veți desfășura cu ele. De exemplu, dacă lucrați într-un birou sau într-un spațiu închis și nu trebuie să parcurgeți distanțe mari pentru a ajunge acolo sau dacă aveți propria mașină, puteți opta pentru confort și estetică, deoarece în aceste locuri există de obicei încălzire și picioarele nu vă vor fi atât de reci. Un model de cizme lungi și elegante pot fi o opțiune bună.

Dacă, pe de altă parte, trebuie să faceți plimbări lungi în aer liber, trebuie să aveți încălțăminte călduroasă, respirabilă și confortabilă. În acest fel, picioarele dvs. vor avea o temperatură plăcută, fără umiditate și fără iritații. O opțiune bună pot fi o pereche de cizme damă sau UGG damă.

Asigurați-vă că sunt mărimea bună

Pantofii de iarnă trebuie să aibă lățimea și lungimea potrivite. Dacă sunt prea înguști, vă pot răni picioarele și vă pot provoca bătături și alte probleme. Asigurați-vă că forma pantofului se potrivește cât mai bine cu forma piciorului dumneavoastră. Purtarea pantofilor cu vârful îngust este una dintre cele mai frecvente greșeli de încălțăminte pe timp de iarnă.

Cu tălpi antiderapante

Un alt aspect foarte important este suportul pe care o pereche de cizme damă vi-l oferă pe podele alunecoase și umede. Pantofii de iarnă trebuie să aibă o talpă antiderapantă, care vă va oferi cea mai bună stabilitate posibilă atunci când vă desfășurați activitățile. Acest lucru vă împiedică să alunecați și să cădeți. De asemenea, recomandăm ca talpa să fie groasă și din cauciuc. În acest fel, va amortiza impactul produs atunci când mergeți, alergați sau săriți. O pereche de UGG damă sunt perfecte, de exemplu, având și o talpă bună, dar oferind și căldură.

Suport bun pentru picioare

Pentru iarnă, vă recomandăm pantofi care să se potrivească bine la picioare. Pantofii cu șireturi care se potrivesc bine în zona călcâiului sunt cea mai bună opțiune. Dacă încălțămintea urcă sau coboară în mod constant atunci când mergeți, pe lângă faptul că este incomodă, vă poate răni picioarele și poate crește posibilitatea de entorse și căderi.

Materiale respirabile

Pantofii de iarnă ar trebui să fie confecționați din materiale care să permită picioarelor să respire. Cele mai bune sunt materialele naturale, cum ar fi diferite tipuri de piele combinate cu materiale textile. Pantofii din materiale sintetice nu sunt recomandați, deoarece nu permit picioarelor să respire. Acest lucru face ca acestea să rămână umede mai mult timp și crește posibilitatea apariției ciupercilor.

Tipul de pantof

Contrar a ceea ce mulți cred, nu toți pantofii de iarnă trebuie să fie cizme damă și botine. Tipul de încălțăminte pe care îl alegeți va depinde de temperatură, umiditate, dacă ninge sau plouă și de alte aspecte.

Protecție termică

Acesta este un aspect foarte important atunci când cumpărați încălțări de iarnă. Nu este întotdeauna necesar ca încălțămintea să aibă o protecție suplimentară împotriva frigului. În funcție de temperatura din zona în care vă aflați, ar trebui să stabiliți dacă puteți purta pantofi de iarnă adecvați, cu șosete bune. Sau dacă ar trebui să aibă o protecție suplimentară pentru a vă menține picioarele calde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Advertoriale » (P) Cum alegi încălțările potrivite pentru iarnă: câteva sfaturi care să te ajute