Antena Meniu Search
x

(P) Cum îi spui cât de mult o apreciezi în cele 5 limbaje ale iubirii

Luna iubirii a început și probabil și tu te întrebi cum să îi demonstrezi iubitei tale cât de mult înseamnă pentru tine. Cu toții dăruim și primim dragoste în moduri diferite, fie prin cuvinte, servicii, cadouri, timp sau atingere fizică. Dr. Gary Chapman, în cartea sa, a numit acest concept „Cele 5 limbaje ale iubirii”. Iată cum îi spui cât de mult o apreciezi în cele 5 limbaje ale iubirii!

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 13:51

(P) Cum îi spui cât de mult o apreciezi în cele 5 limbaje ale iubirii
(P) Cum îi spui cât de mult o apreciezi în cele 5 limbaje ale iubirii - Shutterstock

Cadourile

Acest limbaj nu este neapărat unul materialist, ci în mintea acestei persoane se creează asocierea dintre obiectul propriu-zis și aprecierea transmisă prin cadoul respectiv. Astfel, cadourile personalizate, alese cu atenție, cum ar fi trandafirul, floarea perfectă într-un buchet, dăruit fără motiv, îi demonstrează iubitei tale cât este de specială pentru tine.

Cuvintele

Când cuvintele sunt limbajul tău de iubire, atunci simți că dăruiești și primești dragoste prin laude sau aprecieri. Te bucuri de afecțiunea rostită, de încurajări și complimente. Cuvintele dure și criticile te pot deranja mult timp. Dacă partenera ta are acest limbaj de iubire, amintește-i mereu ce îți place la ea sau complimentează-i ținuta.

Pe acelaşi subiect

Serviciile

Orice face partenerul tău de bunăvoie pentru a-ți ușura volumul de muncă este un semn de dragoste pentru tine. Pe de altă parte, promisiunile încălcate sau lenea te pot face să te simți neimportant. Spre exemplu, dacă iubita ta are acest limbaj de dragoste, îi poți face micul dejun surpriză.

Timpul

Pentru oamenii cu acest limbaj de iubire, nimic nu spune „Te iubesc!” mai bine decât timpul și atenția partenerului. Pentru a-ți demonstra afecțiunea față de aceste persoane, este important să fii cu adevărat prezent, să asculți în mod activ și să acorzi suficient timp pentru relația voastră.

Atingerea fizică

Ținerile de mână, sărutările, îmbrățișările și alte atingeri sunt modalitatea preferată de a arăta și de a primi dragoste. Astfel de persoane fac asocierea între atingerile fizice și conexiunea emoțională. Partenera ta se va simți în siguranță, dacă o îmbrățișezi și o săruți pe frunte înainte de somn.

Acestea sunt modalitățile care îi spun cât de mult o apreciezi, în cele 5 limbaje ale iubirii. Cu toții putem iubi în toate cele 5 limbaje, însă doar unul este predominant. A învăța să vorbești limba preferată a partenerului tău îți poate îmbunătăți semnificativ relația.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Advertoriale » (P) Cum îi spui cât de mult o apreciezi în cele 5 limbaje ale iubirii