Antena Meniu Search
x

(P) Cum să alegi acoperișul în funcție de arhitectura casei?

Casa este locul în care oamenii se retrag pentru a se odihni, relaxa și a petrece timp cu familia. De aceea, trebuie să fie construita și amenajată astfel încât să poată oferi confortul și protecția necesare. Un element important, care contribuie la construirea unei case, este acoperișul, care trebuie să îndeplinească un dublu rol: funcțional și estetic. Cu alte cuvinte, un acoperiș trebuie să ofere protecție împotriva factorilor externi, izolare fonică și termică, dar și să aibă un aspect estetic plăcut, care să se integreze armonios în designul întregii construcții. 

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 12:12

Tipuri de arhitectură pentru acoperiș 

Elementele care influențează arhitectura unui acoperiș sunt panta acestuia, unghiul dintre planul acoperișului și planul orizontal. Astfel că, de aceste caracteristici este determinat și aspectul complet al întregii construcții. 

Prin urmare, în funcție de aceste elemente, acoperișurile pot fi plate (cu o pantă mai mică de 5 grade), cu pantă mică (sub 15 grade), medie (15-45 grade) sau abrupte (peste 45 de grade). Ultimele două tipuri de acoperiș mai sunt cunoscute și ca acoperișuri înalte. 

Alegerea unuia dintre aceste tipuri de acoperișuri trebuie făcută și în funcție de arhitectura casei, acoperișul având un rol important în rezultatul final în ceea ce privește aspectul estetic al construcției. Așadar, acoperișul reprezintă un element de design important pentru arhitectura casei. 

De asemenea, și alegerea învelitorilor trebuie să se realizeze în funcție de stilul de construcție al acoperișului. De exemplu, în cazul unui acoperiș abrupt, tipurile de învelitori care pot fi alese sunt țiglele metalice sau tabla ondulată, care se potrivesc și pentru un acoperiș plat, în timp ce pentru unul mediu, mai potrivite sunt țiglele ceramice sau cele din beton. 

Indiferent de stilul de acoperiș și tipul de țiglă ales, proprietarii caselor trebuie să acorde atenție și întreținerii acestuia, astfel încât să se poată bucura de confortul oferit pentru un timp îndelungat. În cazul în care aceștia observă apariția unor deteriorări, cea mai potrivită soluție este aceea de a apela la serviciile unei firme de acoperișuri din București.   

Acoperișul potrivit în funcție de arhitectura casei

Stilurile și arhitecturile pe care oamenii le aleg pentru construirea unei case sunt foarte diferite, aceștia având posibilitatea de a alege dintr-o mulțime de variante. Dacă în general, aceștia aleg arhitectura casei în funcție de preferințele personale, ar trebui să țină totuși cont și zona în care este amplasată construcția. 

Una dintre cele mai populare arhitecturi, când vine vorba de domeniul rezidențial, este cea a caselor pătrate, în formă de cub, în cazul cărora tipul de acoperiș potrivit este cel plat, care să respecte liniile acestui design. 

În schimb, adepții stilului clasic preferă o casă cu acoperiș înalt, astfel încât să permită compartimentarea unei mansarde, care poate fi folosită atât ca spațiu de locuit, cât și ca spațiu de depozitare. 

În concluzie, oamenii trebuie să fie atenți ca acoperișul ales să se integreze și să completeze designul ales pentru construcția casei, astfel încât împreună să formeze un tot unitar, o casă cu un aspect estetic frumos, dar care îndeplinește și criteriul funcțional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Cum să alegi acoperișul în funcție de arhitectura casei?