Antena Meniu Search
x

(P) Pat king size sau queen size? Când dimensiunea contează

A alege un pat de dimensiuni mari (sau peste standard) ar putea oferi astăzi unele indicii despre cumpărător referitoare la lifestyle, standard de viață și statut social. S-ar putea presupune că este o persoană care dispune de un spațiu de locuit generos, prin urmare cu venituri peste medie, că este dispus să investească în obiecte care sporesc atât confortul personal cât și al partenerului de viață, că face parte din categoria celor cu un standard de viață premium.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 17:02

Aceeași alegere făcută de cineva din secolul 19 ar fi indicat cu totul alte caracteristici ale cumpărătorului:  familie numeroasă, spațiu limitat, venituri modeste. În decurs de un secol și jumătate, patul s-a transformat dintr-o piesă de mobilier creată pentru a-i feri de frig pe toți membrii unei familii, la un obiect conceput pentru intimitatea, confortul deplin și relaxarea cuplurilor.

Locuințele contemporane sunt proiectate prevăzând obligatoriu un dormitor matrimonial, adică o camera generoasă, retrasă față de zona de living a casei, cu acces la o baie în imediata vecinătate, asigurând independență și discreție culpurilor care trăiesc cu familia extinsă sub același acoperiș.

Amenajarea dormitorului unui cuplu este dictată de tendințe, de dimensiunile camerei, dar mai ales de stilul și preferințele individuale.

Patul reprezintă, desigur, piesa centrală – atât ca importanță, cât și ca amplasare. Într-un dormitor matrimonial, patul dublu este în mod traditional așezat cu tăblia pe peretele care permite alinierea lui simetrică față de restul pieselor de mobilier, și care asigură suficient spațiu pentru a se putea circula confortabil pe lângă cele 3 laturi libere. Este de asemenea o regulă unanim respectată ca patul să fie orientat astfel încât cadrul fereastrei să fie prima imagine pe care ne cad ochii la trezirea din somn. Cu alte cuvinte, poziția ideală a patului din dormitorul matrimonial este opusă sau paralelă cu peretele exterior al camerei.

Pe acelaşi subiect

Dar care este dimensiunea de pat ideală pentru dormitorul matrimonial - king sau queen size?

Aici nu există un răspuns corect! Oricare dintre cele două dimensiuni este la fel de potrivită dacă răspunde nevoilor cuplului și dacă se înscire în spațiul disponibil.

Să lămurim ce înseamnă cele două dimensiuni:

Un pat dublu de dimensiuni standard măsoară în Europa 160 cm lățime x 200 cm lungime – sau mai precis permite integrarea unei saltele cu aceste dimensiuni. Este modelul care poartă denumirea de queen size bed, și este cel mai des întâlnit în locuințele particulare, în hotelurile și pensiunile obișnuite. Modelul king size reprezintă varianta superioară ca dimensiuni, acesta permițând acomodarea unei saltele de 200 cm lățime x 200 cm lungime.

Stilurile, materialele pentru finisaje, accesorizarea, dar și spațiile pentru depozitare fac diferențele care ne determină să facem o alegere sau alta. De asemenea, opțiunea pentru un pat queen size sau king size vine și din stilul de dormit cu care este obișnuit fiecare cuplu: un pat queen size este mai potrivit pentru persoanele care simt nevoia de control și securitate, apropierea de celălalt fiind importantă, în timp ce patul king size răspunde nevoii de spațiu personal în timpul somnului pentru a obține relaxarea deplină și un somn odihnitor.

Alegerea unui pat confortabil este oricând o idee bună, dar mai ales la început de an! Vă invităm în magazinele Rovere Mobili pentru a vă prezenta o gamă variată de paturi cu design Italian contemporan și cele mai rafinate finisaje. Vă oferim modele de la branduri de renume, disponibile în dimensiuni king size, queen size, dar și în cele intermediare, potrivite cu spațiul și cerințele dumneavoastră.

Pe rovere.ro puteți descoperi o selectie extinsa de paturi, potrivite pentru diferite stiluri de amenajări interioare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Advertoriale » (P) Pat king size sau queen size? Când dimensiunea contează