Antena Meniu Search
x

(P) Scapă de apa calcaroasă ce îți poate afecta electrocasnicele cu dedurizatoare de la EKOINSTAL

Apa pe care românii o folosesc pentru activitățile casnice este de obicei o apă foarte dură care poate afecta aparaturile electrocasnice și echipamentele din casă dar și centrala termică, boilerul sau instalațiile.

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 18:20

Cu toate că apa dură nu este periculoasă pentru consum atunci când nu utilizezi un dedurizator, s-ar putea să ai nevoie de bugete suplimentare pentru a înlocui toate acestea aparaturi din casa ta.

Ekoinstal vine în sprijinul românilor cu dedurizatoare de apă dar și cu stații de dedurizare la prețuri avantajoase.

Apa dură este o apă pe care mulți dintre români o folosesc, atât pentru consum cât și pentru activitățile casnice sau cele de tip industrial.

Această apă poate afecta în timp componentele centralei termice, instalației din interiorul locuinței dar și echipamentele electrocasnice, datorită elementelor conținute în acest tip de apă.

Cum poți recunoaște apa dură?

Acest tip de apă este practic o apă care conține o cantitate foarte mare de magneziu și calciu, fiind minerale dizolvate ce se pot depune în timp pe instalațiile din casa ta și le poate afecta funcționalitatea datorită depunerilor de calcar.

Orice persoană poate depista cu ușurință dacă se folosește de o apă calcaroasă în interiorul locuinței deoarece încă de la primul contact cu acest tip de apă poți să observi, prin consumul propriu că aceasta are un gust diferit față de apa dedurizată sau cea pe care o consumi în mod normal.

Mai mult decât atât poți recunoaște apa dură prin urmele albe pe care aceasta le lasă pe obiectele pe care le-ai curățat, datorită faptului că aceasta conține foarte multe săruri și minerale.

De ce ar trebui să folosești un dedurizator pentru apă?

Datorită faptului că această apă este destul de aspră și mai mult decât atât calitatea apei se degradează de la un an la altul este important să menținem acel echilibru de care avem nevoie pentru a nu ne confrunta cu influențele nefaste asupra aparatelor de uz casnic, a instalațiilor sau a echipamentelor din casa noastră.

Chiar dacă această apă nu reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, aceasta poate crea dificultăți în activitățile din locuința noastră sau poate avea inclusiv un miros neplăcut.

Folosirea unei ape prea dure în locuință te poate face să scoți mai mulți bani din buzunar, în timp pentru a remedia problemele apărute din pricina acesteia, poate degrada țevile datorită depunerilor de calcar și mai mult decât atât te poți confrunta cu o piele mult mai uscată, cu un păr deteriorat sau hainele tale pot fi afectate dacă folosești o apă mult prea dură pe termen lung.

Cum să îți alegi dedurizatorul potrivit?

Fie că vorbim despre instalațiile casnice sau cele industriale, aici ne referim la echipamente diverse precum centralele termice, mașinile de spălat rufe, boilerele pentru încălzirea apei sau alte aparaturi electrocasnice utilizate, toate acestea au nevoie pentru o funcționare optimă de o apă moale.

Cele mai sigure opțiuni ce se potrivesc în locuința ta pentru a utiliza această apă se referă la montarea unui dedurizator de apă pe conducta principală de apă rece iar acesta este cunoscut sub denumirea de stație de dedurizare.

Așadar pentru a evita toate problemele legate de duritatea apei, optează pentru dedurizatoare apa sau un sistem complet dedurizare cu osmoză inversa, care ajută la eliminarea ionilor duri de calciu și magneziu din apă prin intermediul unei rășini cationice din interiorul instalației de dedurizare.

Un astfel de pachet, pe care îl găsești la Ekoinstal, conține atât dedurizatorul, stația osmoza inversa cu mineralizare și pompă dar și carcasa pentru filtru și cartușul filtrant, pentru ca tu să te bucuri de o apă de calitate și de aparaturile electrocasnice sau instalațiile din locuința ta, pe termen lung.

Ekoinstal îți oferă soluții de dedurizare a apei la prețuri avantajoase dar și promoții și discounturi la o gamă variată de produse precum produse smart pentru o casă inteligentă, produse electrice și hidro, obiecte sanitare și electrocasnice, dar și materiale de construcții, unelte și scule.

EkoInstal pot fi găsiți pe site ul ekoinstal.ro sau la numărul de telefon 0726 802 707.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Advertoriale » (P) Scapă de apa calcaroasă ce îți poate afecta electrocasnicele cu dedurizatoare de la EKOINSTAL