Antena Meniu Search
x

(P) Semnificaţia aranjamentelor funerare. Ce rol au în ceremonia de înmormântare

De secole, florile sunt mesagerul emoțiilor, indiferent de ocazie. La un eveniment plin de sentimente profunde, precum o înmormântare, florile cu delicatețea specifică alină tristețea. Gestul de a dărui aranjamente deosebite are ca scop transmiterea sincerelor tale condoleanțe pentru familia îndoliată. Află din acest articol care este semnificația aranjamentelor funerare și ce rol au acestea în ceremonia de înmormântare!

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 16:19

(P) Semnificaţia aranjamentelor funerare. Ce rol au în ceremonia de înmormântare
(P) Semnificaţia aranjamentelor funerare. Ce rol au în ceremonia de înmormântare - Shutterstock

Semnificația aranjamentelor funerare

Aranjamentele, jerbele sau coroanele funerare au rolul de a aduce un ultim omagiu și de a transmite sentimentele tale, într-un moment în care exprimarea lor este copleșitoare. Limbajul florilor a fost dezvoltat în epoca victoriană, tradiția păstrându-se până în zilele noastre. Astfel, în funcție de florile din aranjamentul funerar, acesta poate căpăta semnificații diferite.

Crinul alb - Crinul alb este floarea cel mai des asociată cu aranjamentele funerare, deoarece simbolizează inocența și puritatea sufletului.

Garoafele - Rezistente și parfumate, garoafele sunt o alegere populară pentru aranjamentele funerare. Garoafa roșie transmite admirație, în timp ce garoafa roz reprezintă amintirea. Garoafele albe reprezintă dragoste pură și inocență.

Pe acelaşi subiect

Trandafirii - Trandafirii albi sunt un simbol al reverenței, smereniei, inocenței și tinereții. Trandafirii roșii transmit respect, dragoste și curaj. Trandafirii roz semnifică dragoste, grație și apreciere. Trandafirii galbeni sunt dăruiți de prietenii decedatului pentru a evidenția conexiunea lor puternică.

Orhideea - Orhideea într-un aranjament funerar semnifică admirația, iubirea, dar și respectul. În trecut, această floare era dăruită doar celor din familiile regale.

Rolul aranjamentelor funerare

Este cunoscut faptul că florile au un impact pozitiv asupra sănătății mintale. În cadrul ceremoniei de înmormântare, florile sunt expresia vizuală a empatiei, durerii, iubirii și respectului față de cel decedat. Iată de ce sunt importante aranjamentele funerare!

Valoarea sentimentală a aranjamentelor funerare

Prezența tăcută a florilor poate spune toate cuvintele prea dureros de rostit în acele momente. Prin limbajul lor, aranjamentele funerare exprimă emoții profunde și transmit condoleanțe familiei îndoliate.

Semnificația spirituală a florilor funerare

Mai mult decât sentimentele transmise, florile te ajută să porți o ultimă conversație, în plan spiritual. Se spune că acestea sunt elementele care conectează cele două lumi, însoțind sufletul în călătoria spirituală.

Condoleanțele transmise de aranjamentele funerare

În aceste momente dificile, familia decedatului are nevoie de suport moral, iar gestul de a trimite flori îi poate alina suferința. Acest simbol al emoțiilor tale îi va ajuta pe cei îndurerați mai mult decât ai fi crezut.

Pierderea unei persoane dragi nu este niciodată ușoară, iar prezența florilor delicate și parfumate poate atenua tristețea. Nu uita să acorzi atenție membrilor familiei îndoliate, gestul simbolic de a dărui aranjamente funerare le va aminti că ești alături de ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Advertoriale » (P) Semnificaţia aranjamentelor funerare. Ce rol au în ceremonia de înmormântare