Antena Meniu Search
x

Video 4.300 de euro pentru visul Izabelei: copiii României să devină staruri pe scenele de balet ale lumii

Uneori talentul şi munca nu sunt suficiente ca să reuşeşti. E nevoie ca cineva să te vadă şi să îţi deschidă drumul spre succes. Asta face Izabela Rudolf. Meseria ei: salvator de talente. Datorită ei, copiii sclipitori ai României se pregătesc să cucerească marile scene de balet ale lumii. 

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 23:36

Vezi și

E emoţie pură în fiecare linie a corpului şi în fiecare mişcare desenată în aer de această fată. Ţineţi minte numele ei: Alexia Lăzărescu. Îl veţi vedea tot mai sus în lista marilor balerine ale lumii. Pentru asta se pregăteşte de-o viaţă. 

Alexia Lăzărescu: Baletul pentru că este tot ce știu eu să fac, nu știu să fac altceva, e viață mea. E pasiunea mea și nu mă pot imagina făcând altceva în afară de balet. 

De la 6 ani a început să danseze. Azi, respiră balet prin toţi porii. Pare uşor felul în care pluteşte, dar în spatele graţiei stau câte 8-9 ore de antrenamente pe zi. 

Alexia Lăzărescu: Asta fac eu în fiecare zi, balet. Mi-a plăcut foarte mult când am fost la primele ore și după aia am continuat. 

De la primii paşi timizi de balet făcuţi în copilărie, în Bucureşti, Alexia a ajuns pe scenele celor mai importante concursuri internaţionale şi la cele mai bune şcoli ale lumii. A fost admisă la studii în mai multe oraşe europene şi a ales Royal Balet School, din Londra. Totul, pentru că cineva a crezut în ea. 

În ţara noastră sunt foarte puţine şcoli de balet, copiii se antrenează în mare parte la şcoli private, iar statul nu prea subvenţionează nimic. E lucrul pe care vrea Izabela să îl schimbe. Să ofere fiecărui copil şansa pe care o merită. A făcut din asta misiunea vieţii ei. 

Pentru a o sprijini, Banca Transilvania a oferit o donaţie de 4.300 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Ajut Eu » 4.300 de euro pentru visul Izabelei: copiii României să devină staruri pe scenele de balet ale lumii