Video

Ajut Eu. Cătălina își trăiește viața între dorințele ei și nevoile surorii bolnave

De Bianca Iacob.
Publicat: 23.12.2020, 02:06.
Actualizat: 23.12.2020, 02:14

Mai sunt trei zile până la Crăciun şi toţi copiii îl aşteaptă cu sufletul la gură pe Moşul. Cel mai mult o fetiţă din Bucureşti, care îl pândeşte în fiecare an, sperând să îl vadă. De câţiva ani îşi doreşte o chitară şi o bicicletă, dar n-a fost să fie până acum. Putem deveni noi ajutoarele lui Moş Crăciun, spunând doar atât: Ajut Eu.

Se întâmplă să mai piardă Moş Crăciun unele scrisori. Dar pe a Cătălinei promite că o va pune bine anul acesta. Mai ales că în ea sunt şi dorinţele Karinei, sora mai mică.

Reporter: Tu ce ţi-ai dori pentru Karina?
Cătălina: Să fie sănătoasă.
Reporter: Şi pentru mami şi pentru tati?
Cătălina: Şi ei la fel.
Reporter: Îmi povesteşti cea mai frumoasă întâmplare din viaţa ta?
Cătălina: Cea mai frumoasă a fost când s-a născut Karina.

Mama fetelor: Din păcate... Fericirea aceea a ţinut destul de puţin.

La început au fost mici semne. Câteva pete pe piele, un hematom, apoi încă unul. Când Karina avea patru luni şi jumătate, a primit diagnosticul care avea să schimbe viaţa întregii familii. O boală genetică o face dependentă de cei din jur.

Cătălina: De când a venit ea, stăm mai mult acasă. Că trebuie să avem grijă de ea, şi eu, şi mama, şi tata, toţi..

Pe Cătălina, durerea de a-şi vedea sora aşa a maturizat-o peste noapte. A găsit totuşi forţa să se mai bucure de copilăria ei. Să facă gimnastică, apoi handbal, şi să-şi descopere noi pasiuni.

Cu un singur salariu, care se duce pe terapii costisitoare, părinţii sunt sfâşiaţi permanent între nevoile unei fiice şi dorinţele celeilalte. Pentru a fi siguri că scrisoarea Cătălinei va ajunge anul acesta la Moş Crăciun, mama ei a scris pe platforma Ajut eu.

Chiar dacă va reuşi sau nu să îl întâlnească pe Moș, important e ca, de Crăciun, Cătălina să aibă cadourile mult visate sub brad.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.