Video

Ajut eu: Laura, fetița care la 14 ani organizează tabere pentru alți copii, are nevoie de sediu pentru micii voluntari

De Redactia Observator.
Publicat: 07.12.2020, 20:25.
Actualizat: 07.12.2020, 20:25

Un copil a devenit manager la numai 10 ani şi spune Ajut Eu în fiecare zi. Trăieşte într-un sat din Dâmboviţa şi conduce o reţea de voluntari, care ajută zeci de alţi copii. Laura organizează tabere şi ateliere, a amenajat un parc în sat şi îşi doreşte un sediu pentru micii voluntari. E rândul nostru să îi spunem Ajut Eu.

La 8 ani a descoperit ce înseamnă să ajuţi, la 10 ani a devenit manager, iar astăzi, la 14 ani, ţine în mână o întreagă comunitate de copii. Deşi doar o fetiţă, Laura demonstrează că poţi schimba destine, dacă vrei.

Prin voluntariat, le-a deschis copiilor din patru sate perspective noi, când a început să-i ia în tabere şi să organizeze împreună ateliere. Ea a spus prima Ajut Eu şi are acum nevoie să-i urmăm exempul, ca să îşi poată duce misiunea mai departe.

Dorinţa cea mai mare a Laurei este să aibă în sat un sediu al copiilor, unde să dezvolte noi proiecte.

Laura are nevoie de un ”sediu al copiilor”

Laura e acum managerul unei rețele de voluntari care schimbă viețile copiilor din patru sate din Dâmbovița. Organizează tabere, participă la ateliere, învață împreună ce înseamnă un proiect, un lider, o educație, o carieră, o viață dincolo de granițele acestor ulițe din Ciocănești.

Împreună cu Laura, copiii din sat au înființat o bibliotecă și au ridicat de la zero o cabană doar a lor

Într-o curte ca oricare alta, plină de copii, intră o fată cu o misiune neobișnuită pentru vârsta ei. Ea este Laura, are 14 ani și e aici ca să facă o anchetă socială. Sau, altfel spus, ca să le rescrie viitorul acestor frați, născuți, la fel ca ea, într-un sat ca oricare altul. Fără multe perspective.

Laura: ”Sunt un copil normal. Ajut copiii, dar nu numai copiii, cât și bătrânii alfați în dificultate. Am început să lucrez din clasa a doua, am mers într-o tabără și de acolo mi-a plăcut. Am ajuns manager la școala de vară”.

Laura e acum managerul unei rețele de voluntari care schimbă viețile copiilor din patru sate din Dâmbovița. Organizează tabere, participă la ateliere, învață împreună ce înseamnă un proiect, un lider, o educație, o carieră, o viață dincolo de granițele acestor ulițe din Ciocănești. Lucruri care, brusc, le-au aprins copiilor speranța că și ei au șansa să ajungă "mari".

Laura: ”Din copii care înjurau, se băteau, copii buni. Adică mergeau în tabere știu că erau doi băieți care aici se înjurau și acolo erau ca și frații, erau buni prieteni. Multe schimbări de comportament, dorința de a vrea să facă lucruri”.

Voluntariatul i-a schimbat viața Laurei

Mama Laurei: ”Ne-a deschis porți către viitor, și de atunci Laura numai către viitor merge. Pentru copiii de la sate e mai greu, dar dacă ai bunăvoință o să reușești”.

Mama Laurei știe ce înseamnă greu. A crescut-o singură de la 3 ani și își împarte viața între munca într-o fabrică și proiectele copiilor.

Mama Laurei: ”Eu sunt muncitor. Sunt un simplu muncitor. De mică am învățat-o să nu-i fie rușine cu ce face”

Laura: ”Aici este parcul pe care l-am făcut cu mama mea. Nu este tocmai un parc cum sunt parcurile, dar avem un tobogan, leagăne pentru copii ca să se joace”.

Datorită ei, 20 de copii din sat au acum un loc al lor. Laura visează pentru ei să extindă parcul, să pună bănci și să planteze copaci. Să găsească un sediu unde micii voluntari să dezvolte noi proiecte, și să-l doteze cu laptopuri, o tablă digitală și un videoproiector.

Laura: ”Aș vrea ceva mai bun pentru copiii de aici, deoarece știu cât pot ei și știu cât de minunați sunt!”

Andra Munteanu, voluntar pentru Educație: ”Câștigă un mediu mai frumos în care să învețe, să se joace, să trăiască. și cumva făcând acest exercițiu în care ei la început cred că dau necondiționat către comunitate, văd foarte repede că de fapt se întoarce, că de fapt binele lor e binele comun, e binele tuturor”.

Laura tocmai încheie încă unul dintre multele sale proiecte. O anchetă socială pentru. Moș Crăciun. Cu poveștile și dorințele copiilor adunate în scrisori, pleacă să mai împlinească încă un vis.

Citește și
Ajut Eu • pe 24.12.2020 la 21:59
Foto
Ajut eu. Un cal pentru un campion. Visul lui Alexandru Tăbuică a fost împlinit
recomandari pe a1.ro
Femeia cu cele mai lungi picioare din lume nu mai arată deloc așa. Toți au rămas uimiți când au văzut la ce schimbare a apelat
Ajut Eu • pe 23.12.2020 la 23:55
Ajut Eu. Alexandru Tăbuică a devenit cel mai bun călăreț din țară, fără să aibă un cal al lui

Top știri

Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată
1
Extern • pe 17.01 la 08:28

Marian, motociclistul român arestat după cea mai rapidă urmărire cu poliţia din Marea Britanie, a rupt-o la fugă din sala de judecată

Marian Drăgoi, un român în vârstă de 19 ani, a fost protagonistul celei mai rapide urmăriri cu poliția din Marea Britanie. Joi, tânărul a încercat să fugă din tribunal, înainte ca instanța să-l condamne la 46 de săptămâni de închisoare.

PARTENERI
Horoscop marți, 19 ianuarie: Gemenii vor primi bani, iar Peștii vor avea cheltuieli
pe spynews.ro
O nouă dramă în România. S-a stins din viaţă la numai 21 de ani, după o luptă cu o boală necruţătoare. "Drum lin spre îngeri"
pe antenasport.ro
Gigi Becali a recunoscut! A adus medici din Diaspora la clinica sa din Bucureşti. Ce salarii le-a oferit pentru a-i convinge să se întoarcă în ţară
pe antenasport.ro
Interlopul care a lovit intenţionat un cărucior cu un bebeluş în el a fost la un pas să îl ucidă pe Cătălin Zmărăndescu
pe antenasport.ro
Lety Calderon prezintă complicații din cauza infectării cu Covid-19. Actrița a petrecut noaptea în spital
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:59 Melania Trump, mesaj emoţionant de despărţire: "Rămâneţi în sufletul meu pentru totdeauna" 22:42 Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin anti-Covid scapă de carantină la sosirea în România 22:30 Comisia Europeană dă asigurări că vaccinarea împotriva coronavirusului rămâne voluntară 22:11 Actorul Steve Martin: "Vestea bună e ca m-am vaccinat anti-Covid. Vestea proastă - am făcut-o pentru că am 75 de ani" 21:51 Pălăriile, piesa de rezistenţă în 2021. Culorile galben şi gri, în tendinţe 21:45 Proteste violente împotriva restricţiilor, în Olanda. În Italia, patronii de restaurante sfidează autoritățile 21:36 Familie fără miros după infectarea cu Covid-19, oamenii nu și-au dat seama că le arde casa. O adolescentă de 17 ani, singura neinfectată, i-a salvat pe toţi, în Texas 21:15 Studiu: Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni 20:57 Știrile zilei, 18 ianuarie 2021. Jumătate dintre români vor să-și schimbe jobul în acest an 20:43 Ancheta FBI în cazul unei femei care ar fi furat un laptop din biroul lui Nancy Pelosi, pentru a-l vinde Rusiei
CITEȘTE PE A1.ro
Fetița lui Liviu Vârciu a crescut și topește inimi! Cum arată azi micuța Anastasia
A1.RO
E o sifonară! E o trădătoare!”. Gestul Andei Adam l-a înfuriat la maxim pe Liviu Vârciu. Ce i-a făcut diva la Poftiți la circ
A1.RO