Antena Meniu Search
x

Video Gabriela, model pentru fraţii ei de la casa de copii. A devenit şefă de promoţie la liceu şi visează să ajungă psiholog

A crescut într-o casă de copii şi a devenit şefă de promoţie la liceu. E povestea pe scurt a adolescentei pe care o veţi cunoaşte astăzi, în campania Ajut Eu. Dar dincolo de ce i-a lipsit, dincolo de boala pe care o duce pe picioare, şi chiar dincolo de notele perfecte, Gabriela e mult mai mult decât atât. Este un exemplu pentru alţi copii, care privind-o pe Gabriela, poate îşi vor spune: Şi eu pot! 

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 15:03

Vezi și

Nimeni nu uită ziua în care un copil apare într-o familie. Așa s-a întâmplat și în cazul Gabrielei. Doar că ea și-a întâlnit familia nu când a venit pe lume, ci mai târziu, când a intrat prima oară în curtea casei de copii din Borlești, Satu Mare. Zece ani au trecut de atunci. 

Corina Codaţ, coordonator casa de tip familial Daniel din localitatea Borlești, Satu Mare: Gabi a venit într-o zi de septembrie, era o zi frumoasă, a venit cu sora ei și peste câteva zile au venit și cei doi frați. 

Gabriela s-a născut într-o familie cu 5 frați. I-a lipsit dragostea de mamă, dar a câștigat dragostea celor care i-au devenit familie. 10 copii și o mână de educatori care împart aceeași casă. 

Gabriela Boitor: Fraţii mei nu sunt doar fraţii mei. Sunt toţi cei care sunt aici. Părinţi mi-au fost toţi educatorii de aici, pentru că toţi se implică în creşterea noastră. Aici este casa mea de fapt. Tot ce ştiu până în ziua de azi ştiu de aici. 

Pe acelaşi subiect

Gabriela vrea să devină psiholog

Adică să fie puternică, să lupte, să meargă înainte când viața îi pune piedici. Mai ales când viața îi pune piedici. Gabriela abia își folosește mâna stângă, iar în picior poartă o gheată specială, ca să își țină echilibrul. Asta n-a împiedicat-o să meargă zi de zi la școală și să devină cea mai bună. În iunie, a absolvit liceul ca șefă de promoție. 

Reporter: De unde a venit dorinţa asta de a învăţa foarte mult?

Gabriela Boitor: Din interior. Consider că Dumnezeu ne dă la fiecare cât trebuie şi când trebuie.

Corina Codaţ, coordonator casa de tip familial Daniel din localitatea Borlești, Satu Mare: Întotdeauna a luptat pentru ce și-a dorit. Știam că e foarte bună, dar nu știam că ea e pe primul loc. 

O spune cu mândrie de mamă. Și pentru adulții care au crescut-o, și pentru ceilalți copii care cresc acum în jurul ei, Gabriela este un model. Astăzi, la 18 ani, vrea să devină psiholog. Ca să-i ajute, dar şi ca să-i inspire pe cei care cred că drumul e prea greu. 

Ca să mai poată face un pas spre visul ei, are nevoie să îi spunem Ajut Eu. Un laptop, încălţăminte specială şi ore de fizioterapie, care să îi aline din dureri. Sunt lucruri simple, dar care pot să-i schimbe viaţa Gabrielei. 

Reporter: Care este sfatul cel mai de preţ pe care l-ai primit?

Gabriela Boitor: Să fiu bună. Să ştiu să ofer ce mi s-a oferit şi mie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Ajut Eu » Gabriela, model pentru fraţii ei de la casa de copii. A devenit şefă de promoţie la liceu şi visează să ajungă psiholog