Antena Meniu Search
x

Video Începe "Ajut eu!", campania faptelor bune. "Dacă noi nu facem ceva, atunci cine ar putea?"

Să ajuţi, să dăruieşti, să îţi dedici viaţa altora. Sunt oameni pentru care asta e un fel de meserie. Meseria de a face bine. Nu vor nici salariu, nici carte de muncă. Pur şi simplu ei aşa simt că trăiesc. E plină România de astfel de oameni care şi-au pus în minte să schimbe lumea. Sunt cei cu care noi, Antena 1, am reuşit să construim poate cea mai mare şi mai puternică reţea a binelui din această ţară. I-am încurajat să iasă din anonimat şi să spună "Ajut Eu". E felul nostru de a sărbători ziua noastră, 29 noiembrie. Şi azi când împlineşte 29 de ani, Antena 1 îşi deschide porţile campaniei Ajut Eu, pentru că Antena e despre oameni, despre pasiune, misiune şi împreună.  

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 20:38

Vezi și

"E aşa împlinitor să ştii că ţi s-a dat voie să faci parte din viaţa altcuiva şi să o faci mai frumoasă. Atunci şi când te întorci apoi în viaţa ta, te simţi un om împlinit, te simţi altfel", spune Magda Săvuică. Se spune că atunci când ajuţi, te ajuţi, de fapt, pe tine. Iar asta te poate ajuta să vezi mult mai uşor lumina din oameni şi felul în care ei pot face lumea să strălucească. "Eu cred că asta ne lipseşte. Suntem atât de focalizaţi pe negativ, pe grijile de zi cu zi - şi înţeleg asta -, dar aleg să nu mă concentrez pe ele. Aleg să văd lucrurile frumoase, aleg să văd ceea ce eu pot să fac ca lucrurile să fie altfel, ca să ne fie tuturor mai bine", mărturiseşte Diana Morar.

Începe Ajut Eu, campania faptelor bune

Să ne fie bine tuturor! Sunt oameni care au făcut din asta un mod de viaţă. Altfel, n-ar putea trăi. "Când facem o bucurie unui copil, înmulţeşte cu infinitul şi ai să afli bucuria mamei", spune Cristian Roman. Pe unii, destinul i-a încercat dramatic. Au fost doborâţi, au plâns, apoi s-au ridicat şi au făcut din durerea lor miracol şi motivaţie ca să meargă mai departe. Pentru ca nimeni, niciodată, să nu mai treacă prin durerea lor. 

"Nu poţi trimite acasă un părinte cu un copil şi să îi spui că noi nu mai avem ce face, luaţi-l acasă. Ce să faci acasă? Ce să faci cu copilul acasă? Nu te pricepi medical, nu ai echipamente, nu ai absolut nimic. Cum să faci faţă?", se întreabă Mirel Dolofan. Doar cu oameni alături. Ei singuri pot face zid în faţa durerii, şi pot învinge mentalităţi, greutăţi şi un sistem care pare, uneori, prea mic în comparaţie cu aceşti oameni. "Dacă noi nu facem ceva, atunci cine ar putea, la cine să ne aşteptăm să facă? Sigur, aşteptăm mereu să facă ceva statul. Dar sunt multe lucruri pe care noi le putem face, ca oameni", este de părere Daniel Andrei

Pe acelaşi subiect

Din 5 decembrie, la Observator, descoperiţi în această campanie Ajut Eu, nişte personaje pentru care viaţa a scris scenarii incredibile. Iar ei joacă magistral roluri în care n-ar fi vrut să fie distribuiţi. Dar numai aşa puteau afla cât sunt de puternici. "Faptul că eu o am pe Paula şi Paula este o persoană cu dizabilitate m-a învăţat multe în viaţă. Cred că m-a învăţat să fiu mai bună", povesteşte Mariana Neculae.

O lume mai blândă, clădită din fapte bune

Aşa se va clădi o lume mai bună. În care, perspectiva copiilor nu poate fi decât să devină nişte oameni buni. "În primul rând ar trebui să conteze umanitatea, ar trebui să conteze sinceritatea, dorinţa de a-l ajuta pe celălalt. Pentru că multă lume îşi doreşte să se ajute doar pe el. Dar nu-şi dă seama că ajutând pe ceilalţi, la un moment dat roata se întoarce şi o să fie mult mai bine", susţine Ovidiu Bădescu, profesor.

Ajut Eu exact despre asta este. Despre cea mai mare reţea a binelui din România. În ultimii 4 ani, de când există, Ajut Eu a devenit mai mult decat un concept, o campanie TV. E un fenomen. E un motiv ca sa adune oamenii lângă oameni. "Nu cred că degeaba se spune că România este o țară sfântă și ocrotită. Da, cred că românii sfințesc România", spune Mihaela Purcaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Ajut Eu » Începe "Ajut eu!", campania faptelor bune. "Dacă noi nu facem ceva, atunci cine ar putea?"