Antena Meniu Search
x

Video Profa de mate de pe TikTok, înger păzitor pentru 100 de copii din adăpostul unei mănăstiri din Rădăuţi. Florentina luptă acum pentru viitorul lor

Tot internetul o cunoaşte drept Profa de pe TikTok. Clipurile în care explică matematica pe înţelesul tuturor au devenit virale. Dar puţini ştiu cine e cu adevărat Florentina Pavăl, o profesoară care pregăteşte peste 100 de copii care trăiesc în adăpostul unei mănăstiri din Rădăuţi. Face naveta zeci de kilometri că să le ofere educaţie şi ar vrea, cu ajutorul nostru al tuturor, să le ofere şi mai mult. 

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 13:50

Vezi și

Cea care face totul să pară uşor e Florentina Pavăl, profa de mate de pe TikTok. S-a împrietenit cu tehnologia şi predă matematică într-un minut, pe reţelele de socializare. 

Reporter: Acum câți urmăritori aveți? 

Florentina Pavăl: Acum, cred că 172 de mii. Fac content pe pagină mea "Profa de mate", pe Tikaboo România, dar aceste tik tok-uri - e exact ceea ce îmi place. 

Ideea i-a venit după ce a descoperit TikTokul şi au dezamăgit-o clipurile de acolo. 

Pe acelaşi subiect

Florentina Pavăl: M-am gândit și am zis: "dar oare numai genul ăsta de divertisment care nu-i pe placul meu?..." Zic: "Cred că se poate și altceva". 

A reuşit să ajungă la sufletul elevilor săi, nu doar în mediul online. Săptămânal, face naveta zeci de kilometri, că să-i pregătească pe cei peste 100 de elevi şi studenţi din Așezământul Sfântul Ierarh Leontie, Rădăuți. 

Florentina Pavăl: Tratându-i cu respect mi-au întors respectul. Faptul că au văzut că încerc că fiecare să progreseze, ei simt, să știți. Copilul simte, adolescentul simte. Iți răspunde cu aceeași monedă, și progresează. 

Reporter: Concret, tu cum ai simțit-o?

Răzvan, elev: Ca pe un prieten.  

Narcis, elev: E cam singură profesoară pe care am cunoscut-o și - adică, venim cu drag la ore, știți? Nu zicem "iar avem matematică…"

Reporter: O urmărești pe doamna profesoară pe tik tok? 

Denis: Normal!

Profesoara îşi doreşte mai mult pentru elevii ei

Denis locuieşte în aşezământul din Rădăuţi din 2012. E un tânăr care a înţeles că educaţia este singură lui şansă de a reuşi în viaţă. Acum, e student la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Şcoala online e pentru el o încercare, pentru că nu-şi poate permite un laptop performant. E motivul pentru care ne-a scris Florentina Pavăl. E în natura ei să ajute. 

Denis, elev: E interacțiunea aia cu profesorul cu care chiar te înțelegi că un prieten.

Florentina Pavăl: Cred că, Denis, contează să comunicăm profesor cu elev. Adică, eu, profesor, să nu vă privesc de undeva de sus. 

Dacă ar fi să o ia de la capăt, spune că ar fi ….

Florentina Pavăl, profesoară de matematică: Tot profesor, pentru că...chiar îmi place. Cred că asta e menirea mea.

Reporter: Care ar fi mesajul Profei de Mate pentru cei care ne urmăresc?

Florentina Pavăl, profesoară de matematică: Să creadă în ei. Doar trebuie să creadă. Putem cu toții să ajungem unde vrem, doar să credem în noi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Ajut Eu » Profa de mate de pe TikTok, înger păzitor pentru 100 de copii din adăpostul unei mănăstiri din Rădăuţi. Florentina luptă acum pentru viitorul lor