Antena Meniu Search
x

Video Cine ar putea deschide lista coaliţiei de la europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac. PNL nu ar fi de acord cu noua variantă

Tensiuni mari în coaliţie! De-abia deciseseră listele comune pentru europarlamentare că deja s-au stricat calculele. Candidata independentă îndelung căutată şi promisă electoratului drept cap de listă, Ramona Chiriac, s-a retras din cursă. Aşa că PSD şi PNL vor relua negocierile pentru a găsi un nou nume. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 22.03.2024, 14:24

Vezi și

Ramona Chiriac, cea care ar fi trebuit să deschidă lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare s-a retras ieri în ultima clipă de pe această listă chiar în ziua în care liderii PSD s-au reunit în parlament pentru a valida locurile eligibile de pe lista pentru Parlamentul European. Ramona Chiriac a avut o scurtă discuţie cu Marcel Ciolacu şi cu lideri ai Partidului Social-Democrat, discuţie în urma căreia  a anunţat că se retrage de pe lista comună pentru Parlamentul European din motive personale.

De ce s-ar fi restras Ramona Chiriac din cursa pentru europarlamentare

Surse politice spun însă că Ramona Chiriac ar fi cerut susţinere politică pentru funcţia de comisat european, o informaţie care nu a fost confirmată însă de Marcel Ciolacu. Alte surse politice spun că liderii PSD i-au cerut Ramonei Chiriac să se înscrie în PSD însă aceasta ar fi refuzat pe motivul că îţi doreşte să păstreze actuala funcţie, cea pe care o deţine în prezent, şefă a reprezentanţei Comisiei Europene în România. Aşa că pe moment nu e clar cine va deschide lista comună pentru alegerile europarlamentare.

Ar trebui să rămână teoretic Mihai Tudose, şeful de campanie al social-democraţilor, plasat iniţial pe poziţia a doua. Marcel Ciolacu spune că îl susţine pe Mihai Tudose pentru a rămâne cap de listă pentru Parlamentul European, însă liderii PNL spun sursele Observator, nu sunt de acord cu această variantă. Urmează negocieri în coaliţia de guvernare săptămâna viitoare pentru a se stabili în cele din urmă cine vadeschide lista comună pentru PE.

Pe cine mizează acum coaliţia

Altfel PSD şi PNL au validat ieri candidaţii de pe locurile eligibile, social-democraţii mizează pe Mihai Tudose, pe Vasilu Dîncu, pe Victor Negrescu şi pe Claudiu Manda, liberalii la rândul lor au mai multe nume pe lista comună, principalii candidaţi sunt Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Adina Vălean şi Dan Motreanu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Cine ar putea deschide lista coaliţiei de la europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac. PNL nu ar fi de acord cu noua variantă