Antena Meniu Search
x

Update Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare: Ramona Chiriac s-a retras brusc, nemulțumiri în ambele tabere - surse

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD că nu doreşte să mai candideze, au precizat surse politice. Conducerile PSD şi PNL analizează, în şedinţe, candidaţii şi locurile eligibile pentru Parlamentul European. Potrivit surselor Observator, sunt lideri PNL care nu acceptă ca Mihai Tudose să fie cap de listă.

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 17:44

Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca
Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare: Ramona Chiriac s-a retras brusc, nemulțumiri în ambele tabere - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

UPDATE: Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că partidul a aprobat în şedinţa Biroului Politic Naţional lista cu liberalii care vor candidat pentru alegerile europarlamentare. Pe listă se găsesc Rareş Bogdan, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru şi Mara Mareş. Ciucă a mai spus că a fost validat şi candidatul comun pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, candidaţii pentru primăriile Sectorului 1 şi 6 şi cei 21 de candidaţi ai PNL pentru funcţia de preşedinte de Consiliul Judeţean şi alţi 21 pentru municipii reşedinţă de judeţ.

Un Consiliu Naţional al PNL va avea loc pe 24 martie pentru a valida alianţa electorală cu PSD şi fdefinitivarea fuziunii cu ALDE.

"Am aprobat lista cu europarlamentari. Sunt sigur că aveţi nevoie de numele, aşa cum au fost ele aprobate astăzi de membrii Biroului Politic Naţional, discutăm despre domnii Rareş Bogdan, Dam Motreanu, doamna Adina Vălean, domnul Daniel Buda, domnul Siegfried Mureşan, domnul Mircea Hava, domnul Ghiţă Falcă, domnul Virgil Popescu, domnul Alexandru Muraru şi doamna Mara Mareş”, a anunţat Nicolae Ciucă, la finalul BPN al PNL, de joi. După ce am parcurs acest punct, am votat, de asemenea, alianţa cu PSD şi conex la acest punct am stabilit şi am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional al PNL pentru data de 24 martie, astfel încât să putem să validăm această decizie de constituire a alianţei electorale şi desigur să finalizăm procedură de fuziune prin absorbţie cu ALDE", a afirmat Nicolae Ciucă, joi la Palatul Parlamentului, potrivit News.ro.

Liderul liberalilor a mai spus că invitat la şedinţa de joi a liberalilor a fost candidatul comun la PMB, medicul Cătălin Cîrstoiu.

Pe acelaşi subiect

"Totodată, am validat candidaturile pentru 21 de candidaţi la poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi la candidatura pentru 21 de municipii reşedinţă de judeţ la care se adaugă şi candidaţii pentru sectoarele 1 şi 6 din Bucureşti. Am stabilit să îl avem astăzi invitat pe candidatul cla Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. A fost în mijlocul nostru domnul doctor Cîrstoiu. Am validat şi această candidatură, prin vot al Biroului Politic Naţional şi în felul acesta ordinea de zi a fost epuizată. Desigur au fost detaliile tehnice pe care le-am discutat la nivelul partidului legate de organizare, legate de tot ceea ce avem de parcurs în continuare procedural pentru a putea să intrăm în campania electorală, aşa cum este prevăzut în reglementările în vigoare", a completat Ciucă.

Pentru Primăria Sectorului 1 va candida liderul PNL Sector 2 George Cristian Tuţă, iar pentru cea a Sectorului 6, actualul edil Ciprian Ciucu.

"Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE", a precizat Ciucă, după şedinţă.

Ramona Chiriac s-a retras brusc de pe lista comună PSD-PNL pentru Alegerile Europarlamentare

Ramona Chiriac a anunţat că nu doreşte să candideze la alegerile europarlamentare, din motive personale. Aceasta era deschiderea de listă a celor două partide, la scrutinul pentru PE din 9 iunie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lista comună la europarlamentare este discutată, la această oră, în şedinţele celor două formaţiuni, atât PSD cât şi PNL stabilind ordinea poziţiilor eligibile.

Până la acest moment, după retragerea Ramonei Chiriac, lista comună se prezintă astfel: Mihai Tudose (PSD, Rareş Bogdan (PNL), ⁠Gabriela Firea (PSD),  ⁠Dan Motreanu (PNL), ⁠Victor Negrescu (PSD),  ⁠Adina Vălean (PNL),  ⁠Vasile Dîncu (PSD),  ⁠Daniel Buda (PNL)  ⁠Maria Grapini (PSD) ⁠Siegfried Mureşan (PNL), Gheorghe Cârciu (PSD), ⁠Dragoş Benea (PSD) ⁠Mircea Hava (PNL),  ⁠Titus Corlăţean (PSD), ⁠Dan Nica (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), ⁠Roxana Mînzatu (PSD), ⁠Virgil Popescu (PNL), ⁠Alexandru Muraru (PNL).

Lista PNL pentru Alegerile Europarlamentare 2024

Printre candidaţii PNL ar urma să se afle şi deputatul Mara Mareş, preşedinta Organizaţiei de Tineret a partidului, însă nu pe un loc eligibil.

  • Dan Motreanu
  • Daniel Buda
  • Adina Vălean
  • Siegfried Mureșan
  • Mircea Hava
  • Gheorghe Falcă
  • Virgil Popescu
  • Alexandru Muraru
  • Mara Mareș

Lista PSD pentru Alegerile Europarlamentare 2024

Ordinea candidaţilor poate suferi modificări, în funcţie de discuţiile interne din partide. Conform informațiilor obținute de reporterii Observator, Titus Corlățean s-ar fi retras de pe listă, nefiind mulțumit de locul ocupat.

  • Mihai Tudose
  • Gabriela Firea
  • Claudiu Manda
  • Victor Negrescu 
  • Vasile Dâncu
  • Maria Grapini
  • Gheorghe Cârciu
  • Dragoș Benea
  • Titus Corlăţean
  • Dan Nica

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare: Ramona Chiriac s-a retras brusc, nemulțumiri în ambele tabere - surse