Antena Meniu Search
x

Alegerile locale nu au fost lipsite de anomalii, fiind aleși primari controversați sau răpuși de coronavirus înainte de vot

Acum câțiva ani apăreau morții pe listele votanților. Ieri, au câștigat alegeri chiar și oameni morți de 10 zile. N-a fost singura anomalie a unui scrutin desfășurat în plină pandemie. În alte localități, ştampila s-a pus pe un candidat acuzat de sex cu minore, dar și pe unul care-şi filma fiica în timp ce o umilea. Iar dacă unii au sărbătorit victoria în cimitir, alţii au făcut băi de mulţime, cu muzică şi artificii.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 19:52

Vezi și
  • La Deveselu a fost ales un primar răpus de coronavirus înainte de alegeri.
  • La Sângeorz Băi a fost ales un primar care s-a filmat cum își terorizează fiica.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Deveselu, Oltenia, 2020. Fortăreaţă strategică. Adăpostul scutului antirachetă. Şi comuna în care alegătorii au pus ştampila de vot pe candidatul care abia murise. 

Localnic: Ne-a făcut asfaltul omul ăsta de e decedat, ne-a băgat canalizare, ne-a făcut aici la biserică încălzire centrală. De-aia s-a ales un primar care a decedat. Și a fost cuminte omul.

Şi a fost ales de aproape toată comuna. 

Imediat după închiderea urnelor, reprezentanții partidelor politice s-au apucat să numere voturile. O prezență în comuna Deveselu de 70 la sută. Asta însemnă undeva la 1.600 de voturi care au fost exprimate, iar din cele 1600, 1200 au fost date primarului defunct.

Iar victoria trebuia sărbătorită. Aşa că oamenii s-au strâns, în toiul nopţii, la mormântul primarului abia trecut în lumea de apoi. 

Viceprimar Deveselu: A fost ceva spontan, ceva pornit din sufletul oamenilor, nu a fost coordonat de cineva.

Votul a fost dat intenţionat pentru ca actualul viceprimar să poată candida când se vor relua alegerile. 

Viceprimar Deveselu: S-a votat conștient pentru că lumea nu avea ce alege altceva. Mai erau doi contracandidați. Dacă lumea îi dorea, îi alegea. Nu am făcut campanie unui om care a decedat, am făcut campanie electorală unui om care avea dreptul de a fi votat. 

Şi ca să fie tragi-comedia completă, după ce a pierdut la un scor zdrobitor, contracandidatul nici nu mai vrea să audă de alte alegeri. Se şi mută din localitate. 

Nica Dumitru, candidat la alegerile pentru Primăria Deveselu: Localitatea Deveselu nu merita așa ceva. Sunt extrem de dezamăgit. Atât eu, cât și alte persoane ne vom face domiciliul în altă localitate. Refuz să mai scrie pe adresa mea ca fiind din comuna Deveselu.

Dacă alegerile din Deveselu ar putea fi înţelese totuşi, mai greu e cu cele din Sângeorz Băi, unde Traian Ogâgău a obţinut un nou mandat la Primărie. E acelaşi primar care şi-a umilit public fiica. Şi tot public a sărbătorit victoria. 

Numele lui Traian Ogâgău a intrat în atenţia publicului după ce au apărut imagini cu fiica sa, pe care a pus-o să-i promită că nu va mai fi obraznică. Filmarea o arată dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului. 

Un vot controversat a fost şi în Mogoşeşti-Siret, Iaşi. Primarul ales pentru al cincilea mandat este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două fete minore chiar în Primărie. 

Primar Mogoșești-Siret: Fiind an electaral, na, tânjesc la funcţia mea. Realitatea este alta. În anul 2007 am fost ca martor într-un proces care este încheiat de mult. Bănuiesc că cineva stă în spate ca să mă discrediteze. Nu am avut nicio fată în Primărie.

De altfel, edilul a avut grijă să le mulţumească alegătorilor după vot şi să-i asigure că e foarte mândru de tot ce a realizat până acum la Primărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Alegeri locale 2020 » Alegerile locale nu au fost lipsite de anomalii, fiind aleși primari controversați sau răpuși de coronavirus înainte de vot