Antena Meniu Search
x

Medicul Virgil Musta, recomandări în ziua alegerilor locale pentru a minimiza riscul de infectare la vot

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, a făcut o serie de recomandări pentru românii care vor merge duminică să voteze la alegerile locale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.09.2020, 09:04

Medicul Virgil Musta, recomandări în ziua alegerilor locale pentru a minimiza riscul de infectare la vot
Medicul Virgil Musta, recomandări în ziua alegerilor locale pentru a minimiza riscul de infectare la vot - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • Virgil Musta a îndemnat românii să meargă duminică la vot.
  • Medicul a făcut o serie de recomandări pentru ziua votului, între care se numără aceea de a folosi elasticele de pe margine atunci dăm masca jos pentru identificare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Medicul i-a îndemnat pe alegători să respecte regulile de distanţare fizică şi dezinfectare, argumentând că ”nu sunt lucruri atât de greu de înțeles și de respectat, comparativ cu beneficiile reale pe care le aduc”.

”Recomandarea mea este să mergeţi la vot, pentru că ţine de fiecare dintre noi să ne implicăm activ, nu doar să comentăm de pe margine”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Recomandările medicului pentru ziua votului: 

· pe drumul spre secție sau la întoarcere, dacă ne întâlnim cu cunoștințe și vrem să stăm de vorbă, să o facem de preferat în spații deschise și să păstrăm distanța de 2 metri, iar dacă suntem în spații închise, să purtăm corect și masca (să acopere și gura și nasul)

· nu e cazul să vă dați mâna când vă salutați, scăpăm noi de covid și o să revenim și la acest obicei, pentru că avem nevoie de conexiune între noi, dar până atunci putem găsi alte metode de a crea această legătură umană, fără neapărat să ne strângem mâinile (românii sunt creativi J)

· când ajugeți la secția de votare, evitați aglomerația, aveți răbdare să stați la coadă, respectând distanța și purtând masca

· respectați indicațiile autorităților de la fața locului referitoare la dezinfectarea mâinilor și atingerea obiectelor

· când vă lăsați în jos masca să vă identifice, faceți acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fără să vă atingeți fața cu mâna

· dacă folosiți mănuși, aruncați-le la coșul de gunoi după ce ieșiți din sală

· puteți veni cu pixul de acasă

· la ieșirea din secție dezinfectați din nou mâinile. Riscul de contaminare prin intermediul suprafețelor este mult mai mic și poate scădea spre zero la vot (datorită unei cantități mici de virus și a acțiunilor de dezinfectare a suprafețelor de acolo) față de riscul de contaminare pe cale aeriană, motiv pentru care masca și distanța sunt foarte importante.

Medicul a mai scris că nu este cazul să generăm panică și că echilibrul este “cheia”. ”Toate cele de mai sus nu sunt lucruri atât de greu de înțeles și de respectat, comparativ cu beneficiile reale pe care le aduc”, a mai scris medicul în mesajul dedicat alegerilor locale din 27 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Alegeri locale 2020 » Medicul Virgil Musta, recomandări în ziua alegerilor locale pentru a minimiza riscul de infectare la vot