Antena Meniu Search
x

Rezultate vot Primăria Motru. Cine câștigă alegerile locale 2020

Milioane de români au ieșit duminică la vot, iar acum așteaptă rezultatele la alegerile locale 2020, pentru a afla cine va fi primar în Motru, pentru următorii patru ani. Rezultatele exit-poll și rezultatele oficiale de la BEC le aflați pe Observatornews.ro.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 27.09.2020, 21:37

Rezultate vot Primăria Motru. Cine câștigă alegerile locale 2020
Rezultate vot Primăria Motru. Cine câștigă alegerile locale 2020 - iStock / Getty Images
  • Rezultatele exit-poll din Motru, dar și rezultatele oficiale de la alegerile locale 2020, pe observatornews.ro
  • Primele rezultate, la ora 21:00

Primele rezultate exit-poll vi le vom aduce la ora 21:00, în cadrul unei ediții speciale Observator, cu Alessandra Stoicescu, iar pe timpul zilei vă vom aduce date în timp real despre prezența la vot și tot ce se întâmplă la urne.

Rezultate Motru, la alegerile locale 2020

  • Ilie Petrescu - ALDE
  • Costel Morega - PSD
  • Constantin David - PMP
  • Gigel Jianu - PNL (în funcție)
  • Cristinel Tutunaru - Pro România
  • Cristinel Globașu - PPU-SL
  • Iustin Semenescu - Partidul Verde
  • Vasile Diaconescu - PRM
  • Nicu Bunoaica - PER
  • Petre Jianu - Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională
  • Florea Preda - USR

Cine ar putea câștiga alegerile locale?

Peste 18.000.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. 

Numărul total de cetățeni români cu drept de vot este de 19.004.986, însă doar 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară și au putut participa la alegerile locale.

Asta pentru că la alegerile locale nu există liste suplimentare, iar alegătorii trebuie să își exprime opțiunea de vot în localitatea de reședință unde sunt arondați. 

Previziuni vot la nivel național

Conform unei analize făcute de sociologul Mirel Palada (Sociopol), la nivel național „PSD și PNL își vor etala puterea organizațională și vor lua un sco mai mare decât cel pe care-l vedeam până acum în sondaje”. 

Palada crede că PSD și PNL vor trece de pragul de 30%, cu un ușor avantaj pentru liberali, în timp ce partidele mici, aspirante, „vor avea de suferit de pe urma faptului că nu au nici structuri puternice în teritoriu, dar mai ales nici candidați semnificativi”.

A făcut aici referire la Alianța USR-PLUS și la Pro România, pe care le vede situându-se la 8 procente, respectiv 5 procente.

Previziuni vot pentru București

Situația se schimbă în Capitală, unde PSD se va duela de această dată cu USR-PLUS, partide ce se vor situa la aproximativ 30%, în timp ce PNL „va fi marele perdant al acestor alegeri”, mai spune Palada.

USR PLUS va profita de acest scor bun în București (și în alte cîteva orașe foarte mari) pentru a clama victoria, încercînd să ascundă prin comunicare isterică scorul prost obținut la nivel național și încercînd să minimizeze forța PNL și PSD la nivel național. 

Pro România nu va avea nici măcar acest paravan în spatele căruia se se ascundă. Ghinion”, mai spune Mirel Palada.

Observatornews.ro vă aduce rezultatele exit-poll, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile locale din 2020, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri locale 2020 » Rezultate vot Primăria Motru. Cine câștigă alegerile locale 2020