Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alegerile locale în Bucureşti. Sectorul în care au ieşit cei mai puţini oameni la vot

Emoţionaţi, încrezători, cu planuri mari şi hotărâţi, cel puţin declarativ, să se apuce de treabă, candidaţii la Primăria Capitalei şi de Sectoare au făcut astăzi rând pe rând baie de mulţime la secţiile de votare. Îndemnul lor pentru bucureşteni: să meargă la urne a rămas însă fără ecou. Cel mai mic procent al votanţilor prezenţi la urne - raportat la numărul de locuitori - este în Sectorul 3, de puţin peste 29%. La polul opus este Sectorul 1, unde au fost la vot mai bine de 40% din locuitorii sectorului. 

de Andreea Milea

la 09.06.2024 , 19:53

Primul candidat care a ajuns la urne a fost Cristian Popescu Piedone. A venit însoțit de fiul său, Vlad care este si el candidat la Sectorul 5 in locul tatalui său. 

Unii candidaţi la Primăria Capitalei au venit singuri la vot, iar alţii alături de familie

Zâmbitor, de mâna cu soţia, actualul primar al Capitalei a ajuns la urnele amplasate la liceul Jean Monnet din Capitală aproape de ora 9 şi jumătate. Emoţionat, actualul edil a fost cât pe ce să plece cu ştampila din secţia de votare. 

Vezi și

"Am votat pentru onestitate în viața publică, am votat pentru realism în viața publică", a spus Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei.

Pe acelaşi subiect

După o aşteptare de un sfert de ceas, Gabriela Firea a intrat la urne însoţită de actualii primari ai Sectoarelor 3 şi 4. Aproape i-a stat şi liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

"Recunosc că sunt emoţionată, foarte emoţionată. Nici nu prea am dormit, dar asta vom recupera ulterior. Chiar m-am bucurat să văd şi tineri și seniori venind la vot", a declarat Gabriela Firea, candidată la Primăria Generală a Capitalei.

În uralele susţinătorilor a plecat de la urne Sebastian Burduja.

"Aceasta cred că e victoria aceastei zile, speranța din inimile bucureștenilor", a spus Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei este ales de cei mai mulţi români, după preşedinte, aşa că miza este extrem de mare. Funcţia este cu atât mai importantă, dacă ne gândim că favoriţii cursei pentru Bucureşti sunt actuali şi foști edili, dar şi foști miniștri.

Câţi bucureşteni sunt aşteptaţi la vot

În total, sunt aşteptaţi la urne aproximativ 1.800.000 de bucureşteni. Pentru votul lor, este concurenţă mare şi la sectoare. 

"Mereu o să am emoţii pentru că lucrurile pe care le facem pentru oameni trebuie să iasă cât mai bine", a spus George Tuţă, candidat la Sectorul 1 al Capitalei.

Susţinuţi de colegi de partid sau de familii, toţi candidaţii s-au arătat optimişti la ieşirea din secţiile de votare. 

"Ceea ce mă interesează, pentru că vorbim de tineri, este să se facă în Sectorul 1 acele centre multiculturale. Sunt foarte multe lucruri de făcut", a spus Liviu Negoiţă.

În Sectorul 3, sunt înscrişi pe liste cei mai mulţi alegători din Capitală, în jur de 450.000 de persoane. Aproape cât sectoarele 1 şi 4 la un loc. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Alegeri locale 2024 » Alegerile locale în Bucureşti. Sectorul în care au ieşit cei mai puţini oameni la vot