Antena Meniu Search
x

Bărbat din Gorj, prins când încerca să voteze a doua oară, la o altă secție. S-a ales cu dosar penal

Alegeri locale 2024. Centrul de Comunicare Județean Gorj informează că de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.  Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru patru posibile infracțiuni și au fost luate măsuri pentru aplicarea a trei sancțiuni contravenționale pentru continuarea campaniei electorale.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 16:19

Bărbat din Gorj, prins când încerca să voteze a doua oară, la o altă secție. S-a ales cu dosar penal
Bărbat din Gorj, prins când încerca să voteze a doua oară, la o altă secție. S-a ales cu dosar penal - Inquam Photos/Saul Pop

Polițiștii din Motru a fost sesizați prin cu privire la "votarea multiplă la secții de votare diferite", constând în aceea că, unui bărbat i-a fost validată exercitarea dreptului la vot, atât la Secția de votare  nr. 63, Motru, cât și la Secția de votare nr. 288  Școala Primară Larga, din com. Samarinești.

S-a ales cu dosar penal, după ce a vrut să voteze de două ori

Din verificările efectuate de echipa de cercetare a incidentelor electorale constituită la nivelul Poliției Municipiului Motru, s-a stabilit că, bărbatul și-ar fi exercitat dreptul la vot pe principiul apartenenței în lista electorală permanentă, după criteriul locului de domiciliu, iar ulterior, s-a prezentat la Secția nr. 288 Larga, din comuma Samarinești, unde a încercat să voteze din nou, întrucât avea reședința stabilită pe raza acestei comune. 

Articolul continuă după reclamă

Persoanei în cauză nu i s-a mai permis să mai voteze încă odată, cu toate că acesta și-a manifestat intenția  expresă de a vota. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de vot multiplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Alegeri locale 2024 » Bărbat din Gorj, prins când încerca să voteze a doua oară, la o altă secție. S-a ales cu dosar penal