Antena Meniu Search
x

Video Două sondaje cu doi câştigători la Primăria Capitalei. Candidatul PSD-PNL, cotat cu a treia şansă în ambele

Cristian Popescu Piedone şi Nicuşor Dan sunt câştigătorii primelor două sondaje realizate după anunţarea candidaţilor pentru Primăria Bucureşti. Cercetarea sociologică Avangarde arată că edilul din Sectorul 5 l-ar învinge fără drept de apel pe Nicusor Dan. În schimb, sondajul Sociopol îl indică pe actualul primar al Capitalei drept favorit la alegerile din 9 iunie. În ambele, medicul Cătălin Cîrstoiu, abia lansat susţinut de PSD şi PNL, e cotat cu a treia şansă.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 26.03.2024, 19:28

Vezi și

Cristian Popescu Piedone ar câstiga Primăria Generală cu 44% din voturi - arată datele unui sondaj Avangarde. Liderul Partidului Umanist Social-Liberal ar fi urmat la mare distantă de Nicusor Dan, candidatul sustinut de USR, PMP si Forta Dreptei. Actualul primar general ar fi votat de 27% dintre alegători si ar rata practic al doilea mandat de edil al Bucurestiului. Medicul Cătălin Cîrstoiu este cotat cu a treia sansă în lupta pentru Capitală. Susţinut de PSD si PNL, managerul Spitalului Universitar ar obtine doar 16% din voturile bucureştenilor.

Alegerile locale se desfăsoară într-un singur tur de scrutin, pe data de 9 iunie

Cotat cu prima sansă în sondajul prezentat de Avangarde, Cristian Popescu Piedone si-a mutat biroul pe şantier, printre muncitorii care toarnă asfalt pe străzile din Capitală. "Unul care apare cu 44% s-ar duce sa doarma linistit, gata se vede deja primar general. Nu m-am imbatat, nu am fost fericit, am luat o ca atare, a doua zi iar cu plugul in brazda la muncă", a declarat Cristian Popescu Piedone, primar Sector 5. Primarul în exercitiu a mers azi în Delta Văcărești din Capitală. Nicusor Dan candidează ca independent, dar este sustinut de partidele din Opozitie care formează Alianta Dreapta Unită.

"In sondajul pe care eu l-am comandat, oamenii multumiti de directia in care merge orasul erau cam 50% din cei care s-au exprimat", a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Un alt sondaj de opinie, care măsoară intentia de vot pentru toti candidatii, arată rezultate total diferite în lupta pentru Primăria Generală. Datele Sociopol arată că Nicusor Dan ar fi favorit în bătălia pentru Capitală. Primarul general ar fi votat de 34% dintre alegători. Pe locul al doilea s-ar clasa Cristian Popescu Piedone. Edilul din Sectorul 5 ar fi preferat de 30% dintre votanţi. Medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi tot pe locul al treilea în cursa pentru Capitală. Candidatul sustinut de PSD si PNL ar obtine 26 de procente.

Cu două luni înainte de alegeri, medicul Cîrstoiu si-a lansat azi o pagină oficială de Facebook, unde vrea să dialogheze cu cetăţenii. Prima postare este o critică la actualul edil. "Un oraș fără cârmă, fără direcție, fără viziune. Orașul pare pus pe pilot automat. Totul pare să se facă la întâmplare", a scris Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar. Nicusor Dan se asteaptă ca rivalul său, Cristian Popescu Piedone, să se retragă din cursă înainte de alegeri. "Vreau, ma astept, sunt optimist ca bucurestenii se vor informa, vor compara ce am facut noi in trei ani cu ce a facut administratia PSD in 12 ani ateriori si vor vota in consecinta de cauza", a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Alegerile locale se desfăsoară într-un singur tur de scrutin, pe data de 9 iunie, în aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Două sondaje cu doi câştigători la Primăria Capitalei. Candidatul PSD-PNL, cotat cu a treia şansă în ambele