Antena Meniu Search
x

Video Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, despre planurile sale: Primele trei priorități sunt apa caldă și căldură, traficul rutier care este infernal şi copiii

Nicuşor Dan şi Cristian Popescu Piedone sunt deja învinşi. Este mesajul cu care intră în politică medicul Cătălin Cîrstoiu în ziua în care PSD şi PNL au anunţat că îl susţin în cursa pentru Primăria Capitalei. Tot ieri, premierul Marcel Ciolacu a dat primul semnal că PSD şi PNL ar putea susţine un candidat comun şi la prezidenţiale. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 21.03.2024, 09:24

Vezi și

Reporter-Cătălin Cîrstoiu: - Îl învingeţi pe Piedone şi Nicuşor Dan în lupta pentru Primăria Capitalei?

- E deja învins!

- Sunt deja învinşi?

- Da!

Pe acelaşi subiect

- Un mesaj pentru Nicuşor Dan, un mesaj pentru domnul Piedone?

- Eu transmit mesajele mele pentru cetăţenii Capitalei.

Susţinut de PSD şi PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu a intrat cu un mesaj războinic în lupta pentru Capitală. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a dat sfaturi preţioase în ziua lansării oficiale. 

Ciolacu-Cîrstoiu: E o vorbă clară. Să nu-ţi fie frică de ce ai făcut. Să îţi fie frică de ce o să inventeze despre tine. 

Cătălin Cîrstoiu: A mă considera pe mine un candidat de sacrificiu e ca şi cum nu m-aţi cunoaşte. Până la urmă primarul general al Capitalei nu trebuie să numere steaguri, să numere copaci sau să care o roabă.

Tot ieri, Cătălin Cîrstoiu a făcut cunoştintă cu liderul PNL Rareş Bogdan - cel care a spus iniţial că nu îl cunoaşte pe medicul care conduce Spitalul Universitar.

Reporter-Cătălin Cîrstoiu-Rareş Bogdan: Domnule Cîrstoiu, aţi făcut cunoştinţă cu Rareş Bogdan? Zilele trecute spunea că nu vă cunoaşte!

- Uite-l aici lângă mine.

- E susţinut total!  

Cătălin Cîrstoiu: Dacă aş fi un candidat de sacrificiu cinstit v-aş spune să îl întrebaţi pe Rareş ca el ştie mai bine cum e cu anatomia. E pus pe picioare, a avut o durere la coloană, dar ne-am revenit. 

Dincolo de zâmbete şi de înţepături politice, managerul celui mai mare spital din ţară a vorbit despre cea mai grea luptă din viaţa sa - în trecut, pacientul Cîrstoiu a învins cancerul.

Cătălin Cîrstoiu: Boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dvs aveţi un supravieţuitor a acestei boli.

Cătălin Cîrstoiu a mai dezvăluit că naşul său, Traian Băsescu, i-a recomandat să nu candideze pentru fotoliul de Primar al Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu: Domnia sa mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, dându-mi nişte argumente strict personale şi umane - lucru pe care l-a făcut şi tatăl meu - eh, nu am ascultat, aşa sunt eu. 

Iar aseară, Cătălin Cîrstoiu, ne-a dezvăluit şi care sunt planurile lui pentru Capitală.

Cătălin Cîrstoiu: Cred că a venit vremea că fiecare cetățean să-și găsească în Primăria Generală a Capitalei o instituție care îi da dreptatea pe care o cere. Primele trei priorități sunt apa caldă și căldură, traficul rutier care este infernal. Trei, copiii. Siguranţa vieţii, siguranţa copiilor la şcoală, trebuie să fie un lucru fundamental. 

Însă Robert Negoiţă, edilul din Sectorul 3, a dat de înteles că l-ar prefera pe Cristian Popescu Piedone în locul lui Cătălin Cîrstoiu în lupta pentru Primăria Generală.

Cătălin Cîrstoiu-Robert Negoiţă: Robert, pot să pun şi eu o întrebare? Ai speranţă?

- Da. Dar moare ultima.  

Marcel Ciolacu a profitat de moment şi a dat un semnal clar pentru alegerile prezidentiale. Premierul a lăsat de înteles că PSD si PNL vor avea un candidat comun în lupta pentru Palatul Cotroceni.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Dacă românii ne vor da votul, categoric vom veni după o Alianţă pentru Bucureşti şi pentru Europa vom veni cu proiect şi o Alianţă pentru România.

Eliminată din calcule din motive strategice, Gabriela Firea va primi un loc eligibil pe lista Coaliţiei pentru Parlamentul European.

Gabriela Firea, prim vicepreşedinte PSD: Interesul nostru comun nu a fost să ocupăm o funcţie, un fotoliu, un scaun. Noi toţi ne dăm mâna şi trecem peste, poate pasiuni personale, să nu le numesc orgolii.

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Indiferent cât a apărut la tv certuri între mine şi dna Firea, nu m-am certat cu doamna Firea.

Cătălin Cîrstoiu: În 2020 am votat cu Gabriela Firea. A fost un vot al meu mental pentru că locuiam în afara Bucureştiului.

În schimb, surse Observator susţin că Firea ar fi refuzat locul care i s-a propus.

De cealaltă parte, actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, crede că PSD şi PNL îl susţin din umbră pe Cristian Popescu Piedone.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: Doi candidaţi ai PSD-ului. V-am spus tot timpul că lupta o să fie cu un candidat PSD - avem doi, o să ne luptăm cu amândoi.

PSD şi PNL vor valida astăzi, în şedinţe separate, lista comună pentru alegerile europarlamentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Alegeri locale 2024 » Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, despre planurile sale: Primele trei priorități sunt apa caldă și căldură, traficul rutier care este infernal şi copiii