Antena Meniu Search
x

Piedone şi-a depus vineri candidatura pentru Primăria Capitalei şi a spus că aşteaptă negocieri cu liderii PSD: Voi câștiga cu 42%

În timp ce PSD şi PNL încă se mai gândesc la retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu, a început, oficial, cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei. Cristian Popescu Piedone şi-a depus vineri candidatura pentru Primăria Generală.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 19.04.2024, 14:19

Vezi și

"Vă dau un pronostic. Merg cu o marjă de eroare de maxim 10%. Vă spun că voi câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42%. Odată ce eu am depus astăzi candidatura pe PUSL, am înțeles că liberalii nu, dar PSD mai poate să se gândească dacă să susțină o victorie nu pentru locale și dacă vor o victorie în toamnă, ar fi bine să vină să mă susțină", a declarat Cristian Popescu Piedone.

Vineri, Cristian Popescu Piedone s-a înscris oficial în cursa pentru primăria Capitalei. Liderul PUSL a depus 52.000 de semnături şi a făcut un anunţ extrem de interesant: a spus că aşteaptă să fie contactat de liderii PSD, aşteaptă negocieri şi şi-ar dori susţinerea social-democraţilor, în contextul în care în Coaliţia de guvernare se discută deja, de câteva zile, despre un înlocuitor pentru medicul Cătălin Cîrstoiu. 

Mai devreme, premierul Marcel Ciolacu spunea că nu se poate merge mai departe cu medicul Cătălin Cîrstoiu, atâta timp cât acesta nu iese în spaţiul public în acea conferinţă de presă în care ar trebui să lămurească toate acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimele zile. Şeful PSD a mai declarat şi că a discutat la telefon cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre candidatul comun pentru Primăria Capitalei şi că atâta timp cât liberalii, cei care au anunţat că nu-l vor susţine sub nicio formă pe candidatul Cristian Popescu Piedone, această chestiune este închisă din punctul de vedere al Coaliţiei. Însă sursele Observator spun că discuţiile despre retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu vor continua, urmând ca o decizie finală să fie luată, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. 

Marcel Ciolacu şi Nicoale Ciucă au discutat şi despre Robert Negoiţă, pentru că edilul din Sectorul 3 îşi anunţase intenţia de a candida la PMB, dacă PSD şi PNL l-ar susţine. Însă, în urma acestei discuţii între liderii coaliţiei s-a decis ca Robert Negoiţă să rămână candidatul PSD-PNL la Sectorul 3. "Eu mă bucur mult că domnul Negoiţă a văzut un eventual impas şi s-a oferit să fie candidatul pentru Primăria Generală. După discuţia telefonică pe care am avut-o cu domnul Ciucă, amândoi considerăm că domnul Negoiţă este un candidat foarte bun la Sectorul 3 unde, de altfel, am şi decis acest lucru", a spus Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Alegeri locale 2024 » Piedone şi-a depus vineri candidatura pentru Primăria Capitalei şi a spus că aşteaptă negocieri cu liderii PSD: Voi câștiga cu 42%