Antena Meniu Search
x

Video PNL caută oameni de afaceri pentru Primăria Capitalei. Primele ţinte: Dan Şucu şi patronul Altex

Negocieri şi întâlniri secrete pentru a stabili cine va candida pentru fotoliul de primar al Capitalei. Liberalii au încercat să atragă în politică doi oameni de afaceri puternici, cu averi de sute de milioane de euro. În acelaşi timp, PNL discută şi cu PSD despre un candidat comun pentru Bucureşti. Până să bată palma, Cristian Popescu Piedone, liderul Partidului Umanist Social Liberal, s-a înscris în cursă şi propune o alianţă cu social-democraţii şi liberalii.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 19:56

Vezi și

Cristian Popescu Piedone, actualul edil din Sectorul 5, îşi propune să conducă Primăria Generală. "Nu am nici Olimpiada la matematica, nu am nici juramantul lui Hipocrate ca doctor. Pot, dupa 30 de ani de administratie locala, sa fiu un doctor pentru Bucuresti, doctor in administratie", a declarat Cristian Popescu Piedone, preşedinte Partidul Umanist Social-Liberal. Liderul Partidului Umanist Social-Liberal si-ar dori o aliantă cu PSD si PNL la alegerile locale. Mai ales că partidele din Coalitie nu au găsit încă un candidat comun. "Eu mi-am pus astazi oferta pe masa, cine ma va sustine sa vina langa mine. Sa formam o alianta pentur Bucuresti", a declarat Cristian Popescu Piedone, preşedinte Partidul Umanist Social-Liberal.

Alegerile locale vor avea loc pe data de 9 iunie, în aceeasi zi cu alegerile euro-parlamentare

Liberalii au negociat iniţial cu Dan Şucu, patronul echipei de fotbal Rapid. Milionarul a refuzat oferta făcută de liderii PNL. Duminică seara, Nicolae Ciucă a discutat cu un alt om de afaceri: Dan Ostahie, fondatorul celui mai mare retailer de electrocasnice din România. Cei doi au luat cina într-un restaurant din Capitală. "Ne cunoastem de mai mult timp si suntem la o masa. Pentru oricine exista o posibilitate. În acest moment nu e vb de nimic altceva decat o cina pe care o avem impreuna si atata tot", a declarat Nicolae Ciucă.

Un alt nume vehiculat la bursa zvonurilor este cel al lui Cătălin Cîrstoiu, medic ortoped si manager al Spitalului Universitar din Capitală. Pe de altă parte, Gabriela Firea si Sebastian Burduja si-au anuntat public intentia de a candida. "Sanse egale! Din punctul meu de vedere. Haideti sa lasam, vedeti ca sunt intrebari la care nu putem raspunde", a declarat Marcel Ciolacu. Sursele Observator spun că PSD si PNL ar putea sustine candidati comuni si în Sectoarele 1 si 2 din Bucuresti - conduse în prezent de primarii Clotilde Armand si Radu Mihaiu din partea USR.

De cealaltă parte, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că se bazează pe sustinerea votantilor de dreapta - asta chiar dacă nu va avea parte de sprijinul PNL. "În conditiile in care o sa avem alegeri într-un singur tur o sa avem vesnica batalie intre Dreapta si PSD. Am speranta ca publicul de Dreapta se va informa si va iesi la vot", a declarat Nicusor Dan, primarul general al Capitalei. Datele unui sondaj CURS arată că Nicuşor Dan ar fi votat de 36% dintre bucureşteni. La trei procente în spate se află Gabriela Firea, dar fostul edil al Capitalei încă mai aşteaptă o validare oficială din partea PSD. Deşi nu a fost inclus în sondaj, Cristian Popescu Piedone a fost menţionat de 10% dintre alegători. Liberalul Sebastian Burduja, este creditat cu doar 8% din intentiile de vot.

Alegerile locale vor avea loc pe data de 9 iunie, în aceeasi zi cu alegerile euro-parlamentare. În paralel, Coalitia pregăteste terenul pentru ca alegerile prezidentiale să poată fi organizate în luna septembrie. Un proiect de lege depus de UDMR a fost adoptat azi în comisiile de specialitate din Senat. Dacă aceasta lege va fi adoptată de Parlament, TuruI I al alegerilor prezidentiale va avea loc pe 8 septembrie, iar finala pentru Palatul Cotroceni pe 22 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Alegeri locale 2024 » PNL caută oameni de afaceri pentru Primăria Capitalei. Primele ţinte: Dan Şucu şi patronul Altex